Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybor Assistance
Autor Wiadomość
michalpajur 
Forumowicz

Auto: PAJERO 3.2 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2015, 21:50   Wybor Assistance

Witam. Potrzebuje rady jakie asisstance wybrać .Wybieram się w kwietniu do Rumunii i dalej do Grecji i z powrotem auto ma 14-lat i za bardzo nie chcą ubezpieczać.
Czytałem ofertę STARTERA wie ktoś czy to dobra firma?

techsm 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2
Wysłany: 27-03-2015, 13:26   

Starter Ci Pajero nie obejmie. DMC masz powyżej 2599.

Ja mam assistance w link4 jako dodatek do OC. Zwróciło się na holowaniu kilkukrotnie.

thekingisback 
Forumowicz

Auto: l200 2007
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 27-03-2015, 16:59   

ja proponuje ADAC plus 82 e

michalpajur 
Forumowicz

Wysłany: 30-03-2015, 22:14   

Witam.Poszperałem trochę w necie i najbardziej realnym w moim przypadku rozwiązaniem będzie po prostu wynajęcie lawety z Polski. Bo jak klęknie pompa albo pęknie tłok to naprawa w serwisie za granicą będzie nie realna.Jedynie jakieś drobne usterki jak się pojawią to jaki tubylec tyle podholuje do kowala.
Więc masa całkowita pojazdu Pajero3D to 2510 kg to auto laweta musi mieć dmc 4500 kg?
:axe:

[ Dodano: 30-03-2015, 22:20 ]
Auto ogólnie przygotowane na wyjazd pod względem technicznym a czy jakieś dodatkowo części zabrać ze sobą takie jak zapasowa piasta koła ,wisko,pompa wody,paski,płyny,zestaw naprawczy do opon (sznur)

Grzegorz76 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2001
Wysłany: 03-04-2015, 20:40   

Widzę że kolega ma podobne podejście do wypraw wakacyjnych jak i ja. W ubiegłym roku jechałem do Grecji z tym że 5 letnim Passatem assistance miałem wykupione ale mimo to walizka z podstawowymi narzędziami spakowana do tego kawałek drutu, taśma klejąca zbrojona, linka holownicza, woltomierz, zapasy płynów ustrojowych. Co ciekawe pierwszy napotkany samochód pakowany na lawetę to właśnie taki Passat jak mój – morale opadły.
Ps.
Sprawdź czy po trasie nie masz Państwa w którym obowiązuje zielona karta Ja jechałem Polska, Słowacja, Węgry, Serbia ( wymaga zielonej karty), Macedonia, Grecja.
Pozdrawiam

michalpajur 
Forumowicz

Wysłany: 04-04-2015, 15:19   

Dziękuje za wsparcie duchowe kolego mam zieloną karte ze wpisem macedoni bo przez nią jade a czy jakieś zaświadczenie z nfz (potwierdzenie ubezpieczenia zdrowotnego potrzebne?

Grzegorz76 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2001
Wysłany: 06-04-2015, 21:32   

Na granicach nie jest wymagane okazanie ubezpieczenia. Niemnie jedna ja posiadałem kartę z NFZ + wykupiłem prywatne ubezpieczenie. Uważaj na drogach Serbii i Macedonii przestrzegaj tam prędkości bo władze tamtejsze z turystów zrobi sobie dodatkowe źródło dochodów Z radarami czają się dosłownie wszędzie za filarami mostów, zaparkowany przy drodze samochód, przy dojazdach do bramek jak pojawi się ograniczenie do od razu zwalniaj. Poza tym to droga fajna i przyjemna bardzo widowiskowa.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu