|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] BRAK PRĄDU |
Autor |
Wiadomość |
filipneo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-07-2015, 13:29 [Cari 1.8 GDI] BRAK PRĄDU
|
|
|
Witam. Mam Carisme 1.8 GDI z 1998roku, problem jest następujący:
- podczas jazdy obrotomierz i prędkościomierz przestały działać, wyświetlacz z km zaczął migać, raz się włączał raz nie, klimatyzacja przestała działać.
- problem jest o tyle dziwny że nie zaświeciła się kontrolka od ładowania akumulatora przez co nie jestem pewien czy jest to problem z alternatorem, a ponieważ miałem bardzo stary akumulator wymieniłem go na nowy i przez jeden dzień wszystko działało poprawnie, następnie znowu pojawił się ten sam problem.
Jeżeli ktoś ma pomysł lub miał podobny problem to proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 19-07-2015, 16:53
|
|
|
brak masy pomiędzy karoserią a akumulatorem, sprawdź robiąc obejście jakimś dodatkowym przewodem pomiędzy "-" akumulatora, a karoserią lub silnikiem |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-07-2015, 19:35
|
|
|
Punkt sprzedaży akumulatorów powinien obowiązkowo wykonać pomiar napięcia ladowania, jako podstawa gwarancji.
Nalezy zacząc od pomiaru napięcia ładowania, przy jego braku kontrola złacz masowych i złacz padowych wraz z bezpiecznikami, na końcu sprawdzenie obwodu pradowego alternatora |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Kochan
Mitsumaniak
Auto: Outlander
|
Wysłany: 20-07-2015, 09:58
|
|
|
+ sprawdź kostkę która dochodzi do stacyjki. W moim przypadku nie działał nawiew i przyciski od szyb- powodem była spora ilość śniedzi na stykach. |
|
|
|
 |
|
|