Chce czy nie z Misiami sie nie roztane - czyli 2 juz MIS |
Autor |
Wiadomość |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 13-12-2005, 21:29 Chce czy nie z Misiami sie nie roztane - czyli 2 juz MIS
|
|
|
Troche ponudze ale niech i tak bedzie kiedys sam to pewnie przeczytam dla przypomnienia. Zaczelo sie wszystko w sierpniu 2003 roku wtedy to zdecydowalismy sie na zakup Carismy. Bylo przy tym troche perypeti i tak oto Trzy diamenty wdarly sie do naszego zycia. Auto rewelacyjne, salon i serwis zarcik bardzo dobre to od nich sie wszystko zaczelo. Pokazali ze tam jest nie tylko handel ale i pasja i to bardzo zarazliwa. Przez ponad 2 lata byla Cari ktorej czasem mi brakuje. I przez to ze wszystko sie jakos dziwnie potoczylo zamknelismy firme i trzeba bylo sprzedac naszego misia i wtedy to wlasnie pojawil sie oczywiscie nowy mis no moze nie nowy jesli chodzi o rok produkcji ale nowy dla mnie. Troche papierologi troche pomocy i kolejne auto od Jackiego (na nastepne musze dostac duzy upust) A zapomnialem po drodze pojawily sie Mitsumaniaki i z nimi jakos leci. Wracajac do auta kupilismy Eclipsa 2,4 Spidera i tu zaczyna sie nasza przygoda o ktorej sobie popisze troche i udukumentuje zdjeciami. Jak kogos nudzi to niech wlaczy ignorowanie tematu poniewaz bede tu sukcesywnie nanosil zmiany.
Troche faktow:
Mitsubishi Eclipse
Silnik: 2351cm3, 113 kW, 112 tys mil
Waga 1380 kg
W posiadanie owego auta weszlismy w pazdzierniku 2005 r i tu zaczyna sie zabawa.
Pierwsza minuty z autem podlaczenie radia i zagladanie wszedzie aby poznac auto. Diagnoza brak oswietlenia wewnatrz tysiace zabezpieczen, dach otwierany recznie. Dopiero potem dotarlo do nas ze jest to amerykanin i to taki nie okrzesany czyli swiatla nie spelniajace norm, oponki lysawe, i troche niesprawnych rzeczy. Tak to jest jak dorwa sie Polscy specjalisci do montowania alarmu i sprzetu audio. Okazalo sie ze montujacy alarm nie znal specyfiki japonskich aut i przez to cale zamieszanie. Mamy to juz jednak za soba alarm dziala juz normalnie, radio wraz z antena takze, nawet ogrzewanie tylniej szyby to udalo sie naprawic przy okazji podlaczania jednego z tylnych glosnikow tak wyszlo ze rozebralismy wtedy polowe auta i naprawilismy elektryczne sterowanie dachu wiec to tez juz dziala specjalisci w polce ktorzy probowali nie potrafili tego zrobic a to tylko czysta maechanika dla przedszkolaka. Fakt dziala dach i ogrzewanie tylniej szyby oraz wspomniany glosnik. CDN |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-12-2005, 10:50
|
|
|
TNT napisał/a: | specjalisci w Polsce |
Ciekawe czy to ci sami co twierdzili że 4G61 nie wystepował z turbo
Powodzenia |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-12-2005, 14:13
|
|
|
POZYTYWNIE WAM ODBILO TNT
SLICZNA FURKA!
GRATULACJE |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2005, 22:33
|
|
|
a moze jakies zdjecia? |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-12-2005, 23:45
|
|
|
a moze looknij do klubowej galeri |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-12-2005, 00:11
|
|
|
Dodalem zdjecia zrobione podczas napraw. Dzis moje auto przekroczylo wszelkie granice doprowadzilo mnie do stanu w ktorym bylem gotowy je podpalic. Zaczelo sie niewinnie mielismy wstawic ledy jako postojowki zamiast pomaranczowych kierunkow. Diody kupilem biale tak mi sie wydawalo bo po podlaczeniu swiecily na fioletowo i to mocno ale zanim zamontowalismy te diody to byla jazda aby zdemontowac lampe w eclipse trzeba demontowac zderzak a to nie jest prosta sprawa jesli ktos go wczesniej demontowal i nieumiejetnie zalozyl. Wykrecenie samych lamp to prawdziwa magia trzeba albo miec jakies dziwne narzedzia albo raczki 4 letniego dziecka jak juz nam sie to udalo auto stalo bez zderzaka i lamp zajelismy sie montowaniem ledow i co a no nic trzeba bylo jechac po nastepne co by swiecily na bialo(ew cos kolo tego) Posmigalem po moim kochanym miescie Calibra fajna fura ale to nie Mitsu. Okazalo sie ze dostac leda bialego a wlasciwie 2 szt to cud wkoncu znalazlem. Wszystko podlaczylismy zaczelismy skrecac i znowu cieple slowa w stosunku do auta. Po skreceniu i przetestowaniu postojowek okazalo sie ze pradu wystarczalo tylko na postojowki bo akumulator padl i znowu godzina siedzenia az sie naladuje. Zrobienie postojowek zamiast 1 godz zajelo blisko 7 godz okazalo sie rowniez ze musze zdemontowac mise olejowa bo jest wgieta jak ja jeszcze zaczepie to bedzie koniec jazdy (zycie w nieswiadomosci bylo chyba lepsze) Moj mechanik ostatnio czesto mowi do mnie spier.... z tym swoim poje....... autem to nic walczy nadal teraz potrzebuje pare dni aby ochlonac. Jak juz odpalilem auto okazalo sie ze nie mam lewej lampy mijania. Nie bylo czasu na grzebanie bo dziecko czekalo po dojechaniu do domu okazalo sie ze po lewej stronie mam tylko postojowke i kierunek zniknelo swiatlo mijania i dlugie wiec jutro mam wizyte u doktorka mechaniorka. Nadal mam problem z kierunkami migaja za szybko ktos moze ma pomysl? |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 17-12-2005, 01:39
|
|
|
niech kombinuje ten co ci je sprzedal:P
chociaz on sie pewnie cieszy ze sprzedal, a jak do niego pojdziesz to ci powie "widzialy galy co braly"
heheh no to tyle zartow, serwisanci jackiego nic nie zaradza na twoje problema?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 17-12-2005, 11:32
|
|
|
TNT napisał/a: | Nadal mam problem z kierunkami migaja za szybko ktos moze ma pomysl? |
Ledy pobierają dużo mniej prądu niż żarówki. A przerywacz kierunkowskazów przystosowany jest do obciążenia żarówkami. Trzeba dołączyć równolegle do diod dodatkowe obciążenie - rezystor wyliczony na moc taką jak żarówka albo po prostu żarówkę i gdzieś są schować. Na MKP było o tym, jak też ktoś w Eclipse zmieniał na LED'y... |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-12-2005, 20:40
|
|
|
No moj mis prawie zrobiony lampy dzialaja, kierunki tez rowno migaja ale ale znowu kolejne schody mam gdzies nieszczelny wydech, cos sie krzaczy ogrzewanie i mam wgnieciana mise olejowa poprzednik osto musial pomykac. Czy ja kiedys skoncze??
[ Dodano: 08-02-2006, 18:23 ]
Moze jak troche ochlone to napisze co i jak bo na razie moge przelac swoja agresje a tego nie chce porada dla kupujacych nigdy ale to nigdy nie kupujcie amerykanskiego gowna. Mam auto ale nie moge nim jezdzic skonczyla sie cala instalacja i bylo przy tym pare przygod ale mysle ze to nie koniec. Powiem tak nie mialem wypadku a chyba bym wolal bo bym wiedzial ze to moja wina a tak??? Sorki ze pisze tak bez skladu i ladu ale robie sie coraz bardziej nerwowy a nie chce aby moj nastroj sie udzielal innym. Jak sie wszystko wyjasni to napisze pokolei jak to bylo. Narazie nienawidze tego pier....... grata i chetnie bym go spalil. |
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 08-02-2006, 19:49
|
|
|
Jacek, ja mam do ciebie prośbę, wyluzuj. Jak na razie potwierdza się tylko to, że nie samochód zawinił. Kto dokładnie - powiem ci jutro.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-02-2006, 20:06
|
|
|
TNT napisał/a: | Jak kogos nudzi to niech wlaczy ignorowanie tematu poniewaz bede tu sukcesywnie nanosil zmiany
...
Dzis moje auto przekroczylo wszelkie granice doprowadzilo mnie do stanu w ktorym bylem gotowy je podpalic |
Matejko napisał/a: | niech kombinuje ten co ci je sprzedal:P
chociaz on sie pewnie cieszy ze sprzedal, a jak do niego pojdziesz to ci powie "widzialy galy co braly" |
Czekamy zatem na relacje. Jednego i drugiego. Znaczy nabywcy i sprzedawcy |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 08-02-2006, 20:23
|
|
|
Nie ma czego relacjonować. Samochód jest w naprawie i czekam na ekspertyzę. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-02-2006, 20:46
|
|
|
To nie tak, kto zawinil ja osobiscie nie mam zadnych pretensji do Jacka a jedynie do siebie no i troche do Jacka za to ze nie zajrzelismy wszedzie. Jacek sprawdzil auto na ile sie dalo i bylo ok ale zawsze cos sie znajdzie jak zajrzy sie glebiej.MOze gazownicy cos spartolili tego nie wiem dzis. Jackie pomaga nam sie z tym uporac co jednak nie zmniejsza stanu mojego wku...... no i niestety jak sie wszystko nawarstwi to musi wybuchnac. Byc moze za miesiac dwa bede sie smial i opowiadal moja przygoda z upartym Misiem a moze ........... nie ma co gdybac bedzie co ma byc. |
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 08-02-2006, 21:30
|
|
|
hmmm..... niefajnie..... ale moze po prostu poczekac na ta ekspertyze i dac troche na luz. A moze okaze sie ze jest rozsadne rozwiazanie problemow. wkurwianie sie dla samego wkurwiania niczego nie rozwiaze. A palic czeronego nie bedziemy, jak juz to jakies czarne dresiarskie , bo na pewno bedzie git. No i powodzenia zyczyc pozostaje. Obydwoch was przytulac nie bede bo nie wypada.
Ale pojedynczo OK |
|
 |
|