Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ecu master
Autor Wiadomość
Lukispeed007 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi lancer evolution IX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-03-2016, 22:33   ecu master

Witam wszystkich mam problem chcę zamontować ecu mastera det 3 do lancera 2.0 sport z 2006 którego uturbiam lecz nigdzie nie mogę znaleść żadnych schematów instalacji żeby go podłączyć. Przeszukałem forum i nie znalazłem nic ciekawego na ten temat. Możliwe, że przeoczyłem jakiś temat więc przepraszam za zaśmiecanie forum i przeniesienie do odpowiedniego działu. Był bym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje numer komputera to MN132618.

cobretti 
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Wysłany: 13-03-2016, 10:17   

Mam takiego w rajduwce seju i scemat był dołączony. Nie mniej gdzie to leży to nie mam bladego pojęcia. Wpinałem to mniej więcej jak sekwencję lpg tyle że doszło sterowanie cewkami wn. A mój model ma wbudowany mapsensor i jak chcesz w tygodniu będę w garażu to mogę rozpruć wiązkę i podać co i jak.

A w sumie pochwal się jakie mody i cacyki wylądowały pod maską :D
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
To co proste prowadzi donikąd.

Lukispeed007 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2016, 12:25   

Ja kupiłem ecu mastera u nas w Fimicu i wlaśnie nie dostałem nic więcej oprócz samego ecu też z map sensorem i płytką. w autku wylądowały : tłoki evo 9 oznacznik v podobno najmocniejsze pierścienie wiadomo panewki główne i korbowe king racing, turbina evo 8 kolektor wydechowy home made "baran" :) sprzęgło pół spiekowe łopatkowe. wtryski 560ccm, wydech 3 cale i mega mega dużo pierdół o których zapomniałem już .zbierałem wszystkie graty z trzy miesiące. zaczołem robić w poniedziałek tydzień temu a do końca przyszłego tygodnia muszę skończyć zostało zrobić wydech, podłączyć resistor boxa, skręcić dolot cały zamontować ecu mastera pozalewać płynami i na strojenie :) był bym bardzo wdzięczny za jakieś schematy bądź cokolwiek zeby to podłączyć.

[ Dodano: 13-03-2016, 12:27 ]
A właśnie w instrukcji podłączenia ecu mastera występuje schemat tylko do eclipse który ma kompa na 3 kostki. Jak napisałem wiadomość do przedstawiciela to odpowiedział mi że nie ma takich schematów i że muszę sobie sam radzić .. ;/

cobretti 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-03-2016, 14:29   

No to sporo, ale gość ma nieco racji, kolory przewodów np od wtryskuw szukasz przy ecu, to samo zapłon i sonda etc. Dla pewności jakiś multimetr za parę złoty i to wsio co potrzebne. Zasilanie to pewnie wiesz do tego kontrola startu, to już sam musisz przewody do kabiny pociągnąć. Choć my z tego korzystamy tylko na pełnym i dobrze rozgrzanym slicku.
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W

Lukispeed007 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2016, 14:34   

Samo podłączenie wtryskiwaczy to dał bym radę bez problemu gorzej jest z zapłonem i czujnikami położenia wałków i wału bo wiem które to kable w instalacji bo przy czujnikach zobaczyłem ale nie za bardzo wiem które to w ecu masterze

cobretti 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-03-2016, 14:49   

Co do wału to lukne jak u mnie w seju, natomiast wałków nie mamy to nie pomogę. Zapłon chyba mamy podobny dwie cewki u mnie siedzą to też postaram się odszukać, ale tak jak pisałem dopiero w tygodniu.
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W

Lukispeed007 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2016, 15:37   

okej poczekam nie mam wyjścia wole niczego nie spalić wcześniej :P i tak będę podłączał koło czwartku na samym końcu roboty :)

Odpowiedz do tematu