|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyminan tarcze tył... |
Autor |
Wiadomość |
Fiodor2000
Forumowicz
Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-04-2015, 19:12 Wyminan tarcze tył...
|
|
|
Witam.. już mam strasznie zarośnięte tylne tarcze...wymieniłem śruby prowadnic, wyczyściłem kopyta ale nico to nie pomogło....wiec szykuje się zmiana tarcz... Proszę o pomoc..jak je zdjąć bo to tarczo bębny...proszę o instrukcję.... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-04-2015, 21:02
|
|
|
Jak już podniesiesz tył auta i zabezpieczysz podpórkami, poluzuj linkę ręcznego, odkręć zaciski, następnie w tarczobębnach jest taka dziurka, przyświeć latarką i dużym płaskim śrubokretem cofnij rozbierak kręcąc za jego zebatke w prawo albo lewo (rozpierak znajduje się na dole między szczękami), tarcza powinna zejśc, montaz w odwrotny sposób pamiętając o oczyszczeniu piasty, odtłuszvczeniu tarczy i sprawdzeniu jej położenia czujnikiem zegarowym, na końcu korekta ręcznego na przykręconej tarczy poprzez jakies podkładki (po przez koło trudno byłoby wyregulowac rozpierak ) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Grendol
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 16V VII kombi bęzyn
|
Wysłany: 08-05-2015, 16:33
|
|
|
a przypadkiem nie odkręca sie śruby od łożyska i wtedy zejdą tarcze, rozbierak cofnąłem szczeki nie dotykają tarczy a mimo to nie chce zejść ,oczywiście linki od ręcznego nie poluzowałem bo nie wiem gdzie jak w tej kwestii możesz pomóc tzn.gdzie poluźnić ten ręczny i odpowiedzieć czy śrubę odkręcić od łożyska. ? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 08-05-2015, 16:55
|
|
|
Po odkręceniu koła i zacisku tarcza po prostu schodzi (przy odrobienie szczęścia).... Przywal parę razy młotkiem, możesz prysnąć WD40 w łączenie tarczy i piasty (bliżej środka niż szpilki od kół) i wkręcić odpowiednią śrubkę w przygotowane miejsce, która zadziała jak ściągacz... |
|
|
|
 |
Grendol
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 16V VII kombi bęzyn
|
Wysłany: 08-05-2015, 17:32
|
|