Pomoc w poszukiwaniach Lancera |
Autor |
Wiadomość |
blackjet
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-08-2015, 08:37 Pomoc w poszukiwaniach Lancera
|
|
|
Cześć wszystkim.
Jako nowy użytkownik forum nie przywitałem się jak przystało, w odpowiednim dziale ale na pewno zrobię to jak tylko wstąpię w szeregi szczęśliwych posiadaczy Lancera
Teraz do rzeczy. Rozglądam się za wspomnianym Lancerem. Myślę, że zdecydowany jestem na benzynowy silnik 1.8
Znalazłem ciekawy egzemplarz na Śląsku.
Ogłoszenie
Mam do Was pytanie. Jak sprawuje się automatyczna skrzynia. Są z nią jakieś większe problemy? Samochód dużo traci na osiągach? Spalanie mocno wzrasta? A może miał ktoś styczność z tym konkretnym egzemplarzem? Ewentualnie mieszka blisko i ma ochotę rzucić okiem. Będę dozgonnie wdzięczny |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 11-08-2015, 10:25
|
|
|
Witaj.
Spalanie wzrasta sporo (gadałem z młodym Typkiem kiedyś) - mówił, że mu 12l wciąga (pewnie w mieście) - realnie 10-20%. Osiągi spadają też o jakieś 8% +-. No i te skrzynie CVT - z perspektywy czasu wolę skrzynię z konkretnymi biegami - takie jak w AUDI czy innych samochodach "premium".
Jak lubisz automaty, to pewnie będziesz zadowolniony - osobiście szukałbym manuala. |
_________________ - Lancer 1.8 SB (2010) 143PS LPG, Giulietta 1.4 (2012) 120PS LPG, BMW 528i (2016) 245PS |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 11-08-2015, 11:03
|
|
|
blackjet, Proponuję przeczytać temat: http://forum.mitsumaniaki...rzynia+bieg%F3w
Osobiście nie wyobrażam sobie zakupu następnego samochodu z manualną skrzynią biegów.
Powodzenia |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
blackjet
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-08-2015, 12:50
|
|
|
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Zasada działania tej skrzyni rzeczywiście inna niż w "klasycznych" automatach. Gdyby tylko samochód był do obejrzenia bliżej Wrocławia pewnie zaryzykowałbym i sprawdził jak się tym jeździ. W przeciwnym wypadku trochę obawiam się takiego eksperymentowania. Szczególnie, że lubię manuala, a z klasycznymi automatami obcowałem tylko kilka razy. Wygodne to to, szczególnie w mieście ale lekko ospałe... |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 11-08-2015, 13:02
|
|
|
blackjet napisał/a: | Wygodne to to, szczególnie w mieście ale lekko ospałe... |
W takim razie szukaj czegoś, co ma powyżej 200 kuni, może RA lub EVO. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
blackjet
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-08-2015, 13:40
|
|
|
Nie no bez przesady. Myślę, że 143 KM powinno wystarczyć. Jeździłem trochę civiciem 1.8 benzyna 140KM i wiem o co kaman. Może demonem nie jest, trzeba go wkręcić żeby ożył ale tragedii nie ma. Domyślam się, że Lancer 1.8 będzie zachowywał się podobnie, tyle ze tej skrzyni się lekko obawiam...
tyku to spalanie w Twojej stopce to przy skrzyni CVT ? |
|
|
|
 |
|