|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Panewki |
Autor |
Wiadomość |
piotr28
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2015, 18:44 Panewki
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich.Czy mozecie mi podpowiedziec gdzie zdobyc komplet panewek do 2.5 V6 163Km 98r ? Nigdzie nie moge znalezc,objezdzilem sklepy motoryzacyjne,Intercarsy itp...i nic..Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
dorianps2
Forumowicz

Auto: CLS 550 oraz Nissan Maxima 3.5
|
Wysłany: 23-06-2015, 12:20
|
|
|
Nie szukaj panewek. Szukaj całego silnika na podmiane! Sam przerabiałem ten temat, silnik przejechał po wymianie panewek 3 miesiące i zaczeły się znów stuki. Teram mam inny silnik i jestem zadowolony od pół roku. |
_________________ Amatorski pokaz mojej srebrnej strzały: https://www.youtube.com/watch?v=s8-LaHM_PT8 388 koni i 530Nm
oraz amatorski pokaz czarnego czołgu: https://www.youtube.com/watch?v=6v1dK8dmkXo 265 koni i 346Nm |
|
|
|
 |
szwagierr
Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 23-06-2015, 18:07
|
|
|
Jak się wymienia panewki bez chociaż pomiarów wału to tak to się kończy. |
|
|
|
 |
piotr28
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 kombi
|
Wysłany: 23-06-2015, 21:21
|
|
|
To prawda.Wał mogl byc po szlifie albo tez i nie.Mogłes zalozyc panewki ktore prawdopodobnie były za luzne i efekt jest taki że pochodziły trochę i sie obróciły.I znów terkoczą.
W moim przypadku jedna az wydęło,na szczescie korbowód nie wylazł bokiem.Teraz rekin stoi juz drugi tydzień u mechaniora bo nie moge znalezc panewek nigdzie.Dzis dzwonilem do p.Malika i bedzie miał,są dostepne tylko w serwisie Mitsubishi.W sklepach motoryzacyjnych panewki są w katalogach pomylone,widnieja jako te same panewki do motoru 6g72 ale są za krotkie.Musza byc tylko i wyłącznie do 2,5 v6 6a13.Co dziwne,spokojnie do innych silników Galanta mozna znależć panewki.A ta 2,5l tajemnica jakas...Podejrzewam że może takie same panewki szły w innych autach,ale nigdzie tego znalezc nie można.Obstawiam jakiegoś Hyundaya,moze Space Wagona któregos ale to tylko może..Ogólnie to katastrofa jest.A silnika mi żal zamieniac,dopiero co cała góre wyremontowałem,popychacze nowe,uszczelniacze itp.Pewnie dlatego poszedł teraz dół.Ale coż,trzeba go ratować.Panewki w Serwisie Mitsu po 120zł za sztukę. |
|
|
|
 |
|
|