Przewody Hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
szysza85
Nowy Forumowicz

Auto: pajero III
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2015 Posty: 26 Skąd: zabrze
|
Wysłany: 15-01-2016, 09:31 Przewody Hamulcowe
|
|
|
Witam - od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem Pajero III z 2003r,
Dzis rano jak wyjechalem z garazu zapalila sie kontrolka z recznego, odrazu zorientowalem sie ze pewnie malo plynu jest, jak sie okazalo mam przeciek przy tylnym lewym kole przewodu sztywnego, pewnie skorodowal i pekl, moje pytanie : czy do wymiany tego przewodu trzeba sciagac zbiornik (wymienialem tydzien temu i nie widzi mi sie go znowu sciagac tym bardziej ze jest pelny) i jaka jest dlugosc tego przewodu, bo jezeli dobrze widzialem to idzie od tylnego kola az do przodu auta w okolicach skrzyni biegow po prawej stronie. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-01-2016, 10:58
|
|
|
Uda się bez ściągania zbiornika. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
szysza85
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 15-01-2016, 13:38
|
|
|
udalo sie bez wymiany calego przewodu, odciety zostal kawalek przewodu skorodowanego nie zakonserwowanego (reszta przewodu jest zdrowa dzieki konserwacji calego podwozia) zakuty na nowo i kawalek nowego przewodu. dziekuje zbyszku za info, bedzie dla potomnych i za szybka dostawe zbiornika (zamowiony o godz. 13 w czwartek, a w piatek o 9 rano u mnie na Slasku ) |
|
 |
dareqq
Forumowicz
Auto: mitsu pajero pinin 1.8 mpi+lpg
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Paź 2014 Posty: 287 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 16-01-2016, 11:36
|
|
|
Pewiem szczerze, że nie zdecydował bym się na wymianę tylko kawałka węża. Powinien być on z jednego kawałka miedzi. Nie musisz ściągać baku bo przecież nie każe ci nikt wywalać starego przewodu. Połóż nowy tak by nie kolidował z niczym i był zabezpieczony przed uszkodzeniem. |
|
|
|
 |
kolina
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3,2 did
|
Wysłany: 24-04-2016, 14:59
|
|
|
A w czym niby różnica w wymianie całego a tylko części?(pod warunkiem ze reszta jest ok).
orginalny jest stalowy dobrze zakute połączenie nie mniej sprawne jak orginał. |
_________________ ... zjechać z asfaltu... |
|
|
|
 |
szysza85
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 29-04-2016, 18:14