|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stargard, Lancer sprawdzenie |
Autor |
Wiadomość |
marjan23
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2015, 21:16 Stargard, Lancer sprawdzenie
|
|
|
Witam,
Zastanawiam się na kupnem Lancera i wpadł mi w oko taki egzemplarz:
http://partner-3178.sprze...-szary,24348772
Tylko mam do Stargardu prawie 450km w jedną stronę...
Czy ktoś ze Stargardu, może oglądał ten samochód, lub mógłby obejrzeć?
Ewentualnie jakieś opinie o tym komisie, lub uwagi na podstawie zdjęć ?
Z góry dziękuję za pomoc
Paweł |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
|
Wysłany: 11-08-2015, 07:22
|
|
|
Ciekawa cena, ja za swojego z 2003 dałem dychę w marcu. Zobaczę co da się zrobić - może będę w okolicy komisu jutro, bądź czwartek
EDIT: brak odzewu od osoby zakładającej wątek.. Więc nie ma co w komisie głowy zawracać |
|
|
|
 |
marjan23
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-08-2015, 22:15
|
|
|
Cytat: | EDIT: brak odzewu od osoby zakładającej wątek.. Więc nie ma co w komisie głowy zawracać |
Nie bardzo rozumiem z tym odzewem.
Nie siedzę od rana na forum.
A zainteresowanie samochodem ciągle jest i będę wdzięczny za wszelką pomoc. |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-08-2015, 13:02
|
|
|
marjan dzisiaj miałem czas więc poświęciłem trochę czasu na oględziny auta. Niestety nie miałem przyjemności się nim przejechać (przy komisie rondo budują i nie było jak wyjechać). Auto w środku prezentuje się ładnie (kierownica i dźwignia zmiany biegów nie jest mocno zużyta), fotele nie są zużyte . Sterowanie szybami trochę "podrapane" - ale raczej normalne ślady użytkowania. Wnęka na pierdoły pod hamulcem ręcznym też trochę podrapana. Na liczniku ponad 120K, 1/4 baku, żadne niepokojące kontrolki się nie zaświeciły. Szyby elektryczne, lusterka, światła, wycieraczki działają prawidło.
Stan lakierniczo-blacharski na oko przy lekkim zabrudzeniu (taki gówniany żółty pył na co drugim aucie w Stargardzie) wygląda w porządku (niestety nie jestem znawcą i nie jestem w stanie Ci zagwarantować, że coś nie było malowane). Pod maską podobnie jak w moim Lancerze (i 3 innych, które oglądałem przed zakupem swojego) rzuca się w oczy tu i uwdzie trochę rdzy (koroduje od wewnątrz). Silnik odpala elegancko, chodzi cicho i równo, pod korkiem oleju brak jakichkolwiek osadów, przy gazowaniu nie "pluł" olejem. W zbiorniku płynu chłodniczego nie było "oczek" i smrodu oleju sugerującego problemu z silnikiem. Dokumenty - te które widziałem w samochodzie nie były powalające, ale jakieś są. W tym książka z zamontowanym gazem - montowany w 2012 (gość coś mówił o koniecznej legalizacji gazu w PL - koszt koło 400 zł).
Ogólnie auto prezentuje się dość ciekawie, żałuje że nie miałem możliwości się nim przejechania. Jest możliwość sprawdzenia auta w dowolnym warsztacie w okolicy Stargardu i na dowolnej stacji diagnostycznej (moim zdaniem obowiązkowa wizyta w zaufanym warsztacie przed zakupem). Zapodaj maila to Ci prześlę fotki z komory silnika, dokumentów, wnętrza od strony kierowcy).
W razie chęci przyjazdu do Stargardu w celu sprawdzenia auta na miejscu mimo wszystko proponuję, abyś w okolicy upatrzył sobie z 2 -3 autka do obejrzenia (chociażby ze względu tego, że jak Ci dane auto nie będzie odpowiadać to nie stracisz czasu tylko na jedną brykę). |
|
|
|
 |
marjan23
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-08-2015, 14:25
|
|
|
Dzięki Klark za poświęcony czas i pomoc.
Mój mail to marjan23@o2.pl
Jeśli wszystko wypali to jutro się może wybiorę. Przy czym tak jak radzisz poszukam kilku aut po trasie.
Możesz polecić jakiś warsztat w celu sprawdzenia auta ? |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-08-2015, 15:43
|
|
|
Dzięki za podanie maila, obecnie jestem w pracy i nie mam możliwości wrzucić zdjęć. Ok. 20:20 powinienem Ci je wrzucić na maila. Na chwilę obecną podaje Ci VIN pojazdu JMBLNCS3W7U008065. Dobry warsztat, który może sporo powiedzieć o samochodzie i jego karoserii:
Auto Sieradzan - serwis Boscha (ok. 200 zł za sprawdzenie auta biorą) - w internecie mają stronę
Auto Robot - ok. 4 km od komisu - w internecie mają stronę
Te dwa warsztaty mają porządne zaplecze mechaników i lakierników w celu sprawdzenia karoserii
Blisko komisu na pewno Auto Klinika ul. Bema kontakt 5669399112, 1 km od komisu, naprawiam tam auto (niestety nie posiadają blacharza-lakiernika), nie wiem czy mają miernik
Szczyt marzeń jakby Ci pozwolili w ASO sprawdzić ale to już koszty spore + dojazd 50km do Szczecina + sporo straconego czasu
Jakbyś się decydował na zakup to na bank musisz mieć przegląd, żeby w trasę ruszyć. Złą sławą owiana jest stacja diagnostyczna na PKSie ul. Gdańska 1 (potrafią mocno się do auta dopierdzielać zwłaszcza z zagranicy).
Proponuję przemyśleć wszystko na spokojnie, zobaczysz zdjęcia, ustawisz się z jakimś warsztatem bądź stacją diagnostyczną i zadecydujesz czy odwiedzisz Stargard . Całkiem możliwe, że lepszym rozwiązaniem będzie przyjazd po weekendzie |
|
|
|
 |
|
|