|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Wlałem benzyny zamiast ropy |
Autor |
Wiadomość |
jaculo
Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 70 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-08-2015, 07:06 [2.5 TD] Wlałem benzyny zamiast ropy
|
|
|
Podjechałem pod jakis wiejski cpn, wlozylem czarny nalewak i leje. Okazalo sie ze to PB. Wlalem 24 litry, facet polecil mi wlac jakis uszlachetniacz - i dolac do pelna ropy - weszlo 26 litrow, czyli w baku bylo jeszcze 10, 15 litrow ropy. Ryszylem po woli. Po przejechaniu 100 km, dolalem znow do pelna ropy, i wrocilem na tym do domu. 150 km. Nie zauwazylem spadku mocy, ale jakos jaby gorzej zapalal, i chyba ma problem z utrzymaniem wolnych obrotow. Co moze sie dalej dziac - czy jesli mialy by siasc wtryski to siadly by od razu?? Czy mial ktos juz takie przypadki..?? |
_________________ jaculo
 |
|
|
|
 |
banderas40
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 314 Skąd: Darłowo
|
Wysłany: 15-08-2015, 11:21
|
|
|
Gorzej zapala bo to przez benzynę. Spuść to co masz w zbiorniku nalej ropę i dawaj spokojnie dalej. Najwyżej do nowej ropki jak zatańczysz pełny zbiornik wlej mixolu z 2 te mało opakowania - to chyba są seteczki. Ja tak leję co jakiś czas nawet przy zwykłym tankowaniu. Nic się raczej złego nie stało to nie są wtryski Common rail bo raczej takich w PII nie było. |
_________________ Niestety Pajero zamienione na Nissan Nawara NP300 jednak na zawsze pozostanę Mitsumianiakiem
 |
|
|
|
 |
|
|