|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1,8 GDI - spalanie 10 l / 100 km? |
Autor |
Wiadomość |
mikusia_82
Nowy Forumowicz mikusia_82
Auto: Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2015, 20:58 Carisma 1,8 GDI - spalanie 10 l / 100 km?
|
|
|
Witam, jestem tu nowa mam Carisme 1,8 GDI 1997 i od dłuższego czasu moje spalanie nie ważne czy po mieście czy w trasie wynosi 10 l dodam, że codziennie jeżdżę z domu do pracy ( jakieś 15 km)
Mam ochotę sprzedać Cari choć włożyłam już w nie około 4 tyś. ale to spalanie mnie męczy,
miało być ekonomiczne niestety nie jest
Co jest przyczyną myślę nad wymianą sondy lambda lub filtr paliwa ?
dodam, że gdy wysiadam z auta śmierdzi paliwem i dymi trochę
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23636 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
kamila12345
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi
|
Wysłany: 30-07-2015, 14:21
|
|
|
przerazilabym sie gdyby w moim aucie dzialy sie takie rzeczy:D |
|
|
|
 |
MManiak
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102KM
|
Wysłany: 24-08-2015, 22:17
|
|
|
U mnie jest w mieście 9,7-10l/100, ale w trasie spada do nawet 6l z groszami. Do tego silnik mam mniejszy, więc spalanie powinienem mieć większe niż w 1.8.
Jak czuć paliwem to może być przewód paliwowy dziurawy, tak podejrzewam. Znajduje się za tylnym lewym kołem. A kałuży pod samochodem nie masz?
Na jaki kolor dymi? Jak na czarno to pewnie olej spala. Zależy jaki faktyczny przebieg ma Twoja Cari. Jeśli zaraz po odpaleniu zimnego silnika dymi na biało i po chwili przestaje, to jest w porządku. |
_________________ Mój poprzedni Misiek |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 24-08-2015, 22:46
|
|
|
MManiak napisał/a: | Jak czuć paliwem to może być przewód paliwowy dziurawy |
Lejące wtryski, zapieczony wtrysk, uszkodzony regulator ciśnienia w pompie WC, uszkodzona fajkocewka, uszkodzony sterownik wtryskiwaczy, uszkodzona lub rozregulowana przepustnica to takie podstawowe możliwe przyczyny przy których może dymić i śmierdzieć paliwem. Bez diagnozy nikt logicznie myślący nie będzie wróżył z fusów bo w GDi-ku można cały silnik wymienić, a problem pozostanie |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
|
|