Spryskiwacze mgłowe przedniej szyby zamiast zwykłych |
Autor |
Wiadomość |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 05-11-2015, 17:19 Spryskiwacze mgłowe przedniej szyby zamiast zwykłych
|
|
|
witam
Stare dysze mam w nie najlepszym stanie , pod jedną nie ma uszczelki itd .
Zastanawiam się nad dopasowaniem z innego auta , gdzieś czytałem
że pasują chyba od citroena rozpylające a nie lejące jednym strumieniem fajnie
to działa podobno i pasuje do colta , zmieniał ktoś ? |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-11-2015, 17:37
|
|
|
W Colcie jest chyba podobnie jak w Carismie, też kiedyś myślałem nad takimi z Cytrynki ale ostatecznie z lenistwa kupiłem na Alledrogo takie uniwersalne http://allegro.pl/mglowe-...5765244978.html i tez już od około roku sprawują się świetnie. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 05-11-2015, 18:14
|
|
|
Oooo...jednak sprzedają ?
Przyznaję, że też chciałem kupić od nich spryskiwacze. Ale że Sucha Beskidzka jest w sumie niedaleko, a po drodze Wadowice bym miał z kremówkami, to chciałem się umówić na odbiór osobisty (chciałem zobaczyć, co to cudo jest warte i czy w ogóle do Cari pasuje). W rozmowie telefonicznej ponoć nie było problemu, tyle że na sobotę. Stwierdziłem że OK, nie ma sprawy. A potem od wtorku do piątku był całkowity brak jakiegokolwiek kontaktu - telefon albo zajęty, albo odrzucanie połączeń (z trzech numerów, bo tyle mam). Oni olali mnie, ja olałem ich, i zamówiłem sobie dyszę spryskiwacza (bo potrzebowałem w sumie tylko prawą) w ASO w Katowicach |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 05-11-2015, 18:58
|
|
|
Tu są jeszcze podobne uniwersalne :
http://allegro.pl/dysze-s...5763778090.html
Tanie to nie jest a nie ma uszczelki maska-dysza , woda się będzie dostawać pod dysze i rdzewieć będzie na krawędziach otworu ,w tej cenie są oryginalne .
Dysze od citroena i innych marek mogą pasować , metoda na zatrzaski nie wymaga idealnie dokładnego kształtu i rozmiaru otworu w masce ... |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-11-2015, 21:01
|
|
|
Ja nie kupowałem od tego allegrowicza a podałem jedynie aukcję przykładową. W moim komplecie były uszczelki i nawet jakiś filterek którego jednak nie zastosowałem. |
|
|
|
 |
colcisław
Nowy Forumowicz

Auto: COLT
|
Wysłany: 01-12-2015, 16:51
|
|
|
Ja kupiłem do swojej CZ-ki te od tego sprzedającego
http://allegro.pl/mglowe-...5765244978.html
bez problemu mi przysłali, uszczelka jakaś była więc złożyłem to co mi przysłali i powiem że fajnie to psika, jestem zadowolony a oryginalnie w w moim colcie są takie jakby punktowe ale zapchały mi sie podczas polerki nie wyczyściłem od razu i były do wyrzucenia. Taki ciekawy gadżet na zimę |
|
|
|
 |
|