Zamknięty przez: fj_mike 25-08-2015, 16:16 |
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 165KM 24V AUTOMAT 1997r BYTÓW |
Autor |
Wiadomość |
MasterGruzin
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 97r EA5A 2.5 V6 163KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2015, 14:44 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 165KM 24V AUTOMAT 1997r BYTÓW
|
|
|
Proszę o opinie na temat Galanta:
http://olx.pl/oferta/mits...html#ce4b2fd5f8
Model: Galant
Rok produkcji: 1997
Poj. silnika: 2 498 cm3
Paliwo: Benzyna
Moc silnika: 165 KM
Przebieg: 186 000 km
Typ nadwozia: Sedan
Skrzynia biegów: Automatyczna
Opis:
"Mitsubishi Galant z najlepszym silnikiem montowanym w tym modelu 2.5 V o mocy 165KM w połączeniu z automatyczną skrzynią biegów zapewnia doskonałe osiągi i bezproblemową eksploatację. Autko wyposażone min w:
- automatyczna klimatyzacja
- webasto (ogrzewanie postojowe uruchamiane pilotem )
- szyberdach elektryczny
- tempomat
- wspomaganie
- centralny zamek
- 4 x elektryczne szyby
- elektrycznie regulowane lusterka
- 4 x AIRBAG
- welurowa tapicerka
- alufelgi
- hak
- radio CD MP3
- itd.
Auto sprowadziłem z Niemiec od pierwszego właściciela w ubiegłym roku, stan określam na bdb. Wnętrze w stanie idealnym. Książka serwisowa do przebiegu 150000 w ASO Mitsubishi. Wszystkie wymiany robione na bieżąco. W ubiegłym tygodniu wymieniono klocki hamulcowe."
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 20-08-2015, 16:02
|
|
|
Mały przebieg jak na auto z 97 r z tak mocnym silnikiem w automacie. Wydaje mi się, że tył ma różne odcienie lakieru (ale może to tylko mi się tak wydaje). Proponuję auto zabrać do ASO niech sprawdzą wiarygodność opisu, że było serwisowane do przebiegu 150k w serwisie w Niemczech. |
|
|
|
 |
MasterGruzin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-08-2015, 17:26
|
|
|
Klark napisał/a: | Mały przebieg jak na auto z 97 r z tak mocnym silnikiem w automacie. Wydaje mi się, że tył ma różne odcienie lakieru (ale może to tylko mi się tak wydaje). Proponuję auto zabrać do ASO niech sprawdzą wiarygodność opisu, że było serwisowane do przebiegu 150k w serwisie w Niemczech. |
Dzwoniłem, pytałem, niestety w Polskich ASO nie maja dostępu do danych z Niemiec. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 20-08-2015, 18:10
|
|
|
Zdjęcia robione są tak, żeby w sumie nic nie było widać, ale to normalne. Dziwi mnie tylko, że auto jest bez rejestracji. Czyli albo ktoś je do zdjęć ściągnął ( tylko nie rozumiem po co ? ), albo auto w ogóle nie było przerejestrowane ? Co przy tekście w opisie
Cytat: | Auto sprowadziłem z Niemiec od pierwszego właściciela w ubiegłym roku |
ciut mnie zastanawia.
Ale może jestem przewrażliwiony ?
Chociaż inaczej chyba byłby tekst "przegląd ważny do stycznie 2016" czy coś w tym stylu...
No i to samo, co kol. Klark już napisał - nie wierzę w przebieg 186 tyś km w 18-letnim samochodzie. Ja wiem, że Niemiec jeździł tylko do kościoła i do lekarza, płakał jak sprzedawał, a potem gonił do granicy... |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-08-2015, 18:53
|
|
|
Auto za 5 koła a Wy sie nad przebiegiem doktoryzujecie Tu nie ma się nad czym zastanawiac, auto wygląda jak na swoją opcję z tamtych lat, trzeba jechać, wziąśc na kanał, sprawdzić blacharke, jezeli zdrowa a auto nie było dzwonione to kupować (róznioca w odcieniach na tyle to zwykle standard bo nadkola tylne lubią gnić a o technikach lakierowania już nei będziemy się rozpisywać), w sumie za te pieniadze od Galanta cudów nie ma się co spodziewać |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 20-08-2015, 20:49
|
|
|
Z jednej strony masz rację - za tą cenę i z tego rocznika cudów spodziewać się nie można, jak ktoś chce mieć nówkę z autentycznym przebiegiem 0 km to może kupić auto w salonie.
Ale z drugiej strony - nikt nie chce wyrzucać w błoto swoich ciężko zarobionych pieniędzy, ani nie lubi być oszukiwany przez byle cwanego handlarza. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-08-2015, 21:26
|
|
|
apg2312 napisał/a: | nikt nie chce wyrzucać w błoto swoich ciężko zarobionych pieniędzy, ani nie lubi być oszukiwany przez byle cwanego handlarza. | Dlatego jedzie się na oględziny z kimś ogarniętym i prześwietla newralgiczne punkty, lepiej dac za przegląd 300-500-700zł niż stracić 5000zł |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
MasterGruzin
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-08-2015, 09:10
|
|
|
apg2312 napisał/a: | Zdjęcia robione są tak, żeby w sumie nic nie było widać, ale to normalne. Dziwi mnie tylko, że auto jest bez rejestracji. Czyli albo ktoś je do zdjęć ściągnął ( tylko nie rozumiem po co ? ), albo auto w ogóle nie było przerejestrowane ? Co przy tekście w opisie
Cytat: | Auto sprowadziłem z Niemiec od pierwszego właściciela w ubiegłym roku |
ciut mnie zastanawia.
Ale może jestem przewrażliwiony ?
Chociaż inaczej chyba byłby tekst "przegląd ważny do stycznie 2016" czy coś w tym stylu...
No i to samo, co kol. Klark już napisał - nie wierzę w przebieg 186 tyś km w 18-letnim samochodzie. Ja wiem, że Niemiec jeździł tylko do kościoła i do lekarza, płakał jak sprzedawał, a potem gonił do granicy... |
Zdjęcia robione rok temu kiedy auto zostało sprowadzone. Wg właściciela korozja jak na razie zaczyna brać lewe nadkole (widoczne na zdjęciach).
Temat do zamknięcia. Auto stoi już u mnie przed blokiem. Do zrobienia tylne nadkola, amortyzatory tył, czujnik ciśnienia oleju(trochę z niego rzyga). Poza tym mała kosmetyka lakiernicza |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 25-08-2015, 16:15
|
|
|
MasterGruzin napisał/a: | Temat do zamknięcia. Auto stoi już u mnie przed blokiem. Do zrobienia tylne nadkola, amortyzatory tył, czujnik ciśnienia oleju(trochę z niego rzyga). Poza tym mała kosmetyka lakiernicza |
Pochwal się nim w dziale "Nasze miśki" |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|