|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
parująca lampa |
Autor |
Wiadomość |
konradod
Forumowicz
Auto: lancer sport kombi 1.6 2006r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Lut 2014 Posty: 133 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 15-08-2015, 09:49 parująca lampa
|
|
|
Witam kolegów i koleżanki. Od pewnego czasu tj od niedawnej burzy z gradem mam taki problem że zaparowała mi lewa lampa i nie chce wyschnąć po jezdzie na światłach prawie odparowywuje ale rano jest to samo dzieje się tak od ok tygodnia. Może ktoś miał podobny problem bo nie wiem czy samo przejdzie czy czeka mnie wymiana reflektora? |
|
|
|
 |
Lancuś
Forumowicz
Auto: Lancer kombi 2.0
|
Wysłany: 15-08-2015, 12:41
|
|
|
Cześć.Wygląda na to że rozszczelnił sie klosz. Mozesz spróbować silikon chyba najlepiej bezbarwny i objedż złącze klosza z lampą.
Chyba że gdzies pękła. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-08-2015, 19:45
|
|
|
Trzeba znależć nieszczelnośc (uszkodzenie mechaniczne a może brak zaślepki, zatkana wentylacja) i naprawić, w przypadku nieszczelnosci klosza temat nie łatwy bo plastyk jest z gatunku takich które nie łaczą sie ani z sylikonem ani masami na bazie poliuretanow, musiałaby to być masa elastyczna (nie twardniejąca) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Carloss
Forumowicz insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
|
Wysłany: 15-09-2015, 09:55
|
|
|
Zanim usuniesz awarię na stałe, proponuję zdjęcie tego gumowego uszczelnienia za żarówką - tak żeby do lampy dostawało się więcej powietrza - w ten sposób powinna odparować, bo w tej chwili nie ma ujścia, a jest rozszczelniona.
Wystarczy odpiąć tylko zasilanie od żarówki H4 i zdjąć gumę.
W mojej Beemce E-36 rozwiązało to problem aż do sprzedaży, tyle że tam był zakręcany plastik, ale funkcję spełnia tą samą |
|
 |
|
|