|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak trwałe jest zawieszenie w colcie ? |
Autor |
Wiadomość |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 05-09-2015, 09:06 Jak trwałe jest zawieszenie w colcie ?
|
|
|
witam
Jechałem ostatnio po remontowanej drodze odcinek z 200m ,
w której była wycięta warstwa asfaltu .
Wjeżdżając zauważyłem obniżenie poziomu i wjechałem wolno , ze względu na żwir wypadający spod kół jechałem z 20km/h ale kierowca za mną poganiał mnie migając długimi
to trochę przyśpieszyłem .
Nagle odcinek z wykutym asfaltem się skończył nie miałem jak zwolnić i wjechałem na dalszą część drogi , dość spory był wstrząs bo to tak jakbym wjechał na krawężnik ,a zawieszenie w colcie twarde .
Na razie nic nie stuka ale może podjechać na Skp żeby sprawdzili czy wszystko ok ? |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 05-09-2015, 12:42
|
|
|
krzysieg, sprawdzić zawsze można.
Sam możesz podnieść auto i zobaczyć czy amortyzatory są suche.
Nie wiemy jakie masz amory, z jakim przebiegiem itp. ale "teoretycznie" nie powinno się nic złego przytrafić - chyba, że wpadłeś na ten próg na zablokowanych kołach lub z dużą prędkością. |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 05-09-2015, 13:38
|
|
|
Wszystkie elementy zawieszenia prawdopodobnie fabryczne
wymieniałem tylko tylne amortyzatory ,przebieg 200k km .
Pilnuje aby przeglądy były wykonane dokładnie .
Staram sie nie jezdzic po dziurach , studzienkach .
Wczoraj nie jechałem szybko ze 30km trafiając na ten próg .
Autem za mną tylko mocniej zabujało (jakaś większa skoda np octavia ) pewnie prawie nie było czuć wstrząsu .
Komfort jazdy po nierównościach jest słaby , zawieszenie jak na seryjne jest bardzo twarde
za to świetnie trzyma w zakrętach .
Jeżdżąc nieco większymi autami po nierównościach nie przejmuję się tym bo ich prawie nie czuje - więc na zużycie zawieszenia nie powinno mieć znaczenia ... |
|
 |
|
|