Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy te felgi będą pasowały i jakie opony?
Autor Wiadomość
odc
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2005, 21:26   Czy te felgi będą pasowały i jakie opony?

Witam,

Mam pytanie jako, że jestem bardzo początkujący i w sumie mam eclipsa od 2 dni :)
Czy takie felgi bedą pasowały do eclipsa:

felgi 5*114,3, 6*15cali, otwór montażowy
67mm, offset 45.

I jakie opony powiniennem do nich kupić (chodzi o symbol opon).

Dziękuje za wszystkie sugestie.

M a c
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2005, 22:15   

Witam
Napisz coś więcej o swoim Eclipse => jaki model (RS, GS, GS-T, GSX) i rok ??
Bo nie jestem do końca pewny, ale chyba modele bez Turbo, być może mają inne rozstawy śrób i otwór centrujący.

P.S. Gdzieś miałem spisane te wymiary. Jak znajdę, to jak najszybciej podam :)
Pozdrawiam
EDIT:
Jeśli masz Eclipse 2g (1995-1999r), to tu masz prawidłowe wymiary (rozstaw śrób - takie jak podałeś = 5 x 114,3mm i otwór centrujący = 67,1mm, oraz szerokość felgi = 6" jak i jej średnica = 15")
1" = 25,4mm
Czyli na to wychodzi, że jeśli masz wersję 2G (RS, GS) bez Turbo, to oryginalny rozmiar opony = 205/60R15, natomiast dla wersji (GS-T, GSX) z Turbo ten rozmiar wynosi = 215/55 R16 V, lecz też jest szersza felga = 7,5" z racji szerszej opony i większa też jest średnica felgi = 16".
Jedyne o co mogę się martwić, to ten Offset (odsadzenie, odsunięcie) = 45 (a dokładnie to jest jakie => +45 czy -45 ??)
Jeszcze to sprawdzę, bo być może jest to prawidłowe odsadzenie i będzie pasować idealnie :)

odc
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2005, 14:08   

Dzieki za pomoc, zadzwoniłem do zakładu wulkanizacji i powiedzieli mi, że będą pasowały więc kupiłem :)

wesemir
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 17:42   

Witam poszukuje felg do swojego eclipse g1 GS znalazlem tanie 19 od nissana 350 sx ale guma z tylu ma 275 przy 45 profilu zakladam ze na pewno cos takiego nie wejdzie .

Pytam jakie najwiekrze i najszersze moge wsadzic felgi bez ingerencji w blacharke i zawieszenie przy minimalnym profilu 35

Odpowiedz do tematu