Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] colt - nie zwijanie sie pasow
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 21:05   [ALL] colt - nie zwijanie sie pasow

witam, mam dosc nietypowe pytanie , otoz nie chca mi sie zwijac pasy bezpieczenstwa gdy je odpinam , otoz nie chca mi sie sprawnie zwijac tylko musze je popychac reka aby sie zwinely natomiast same nie chca sie sciagnąć , moze ktos zna jakis dobry sposob aby one sie dobrze zwijaly ? moze je jakos naoliwic/nasmarowac ? oraz prosze opisac sposob w jaki to nalezy zrobic pozdrawiam ;-)
Ostatnio zmieniony przez karolgt 19-10-2007, 01:06, w całości zmieniany 1 raz  

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 21:10   

Trzeba wymienić napinacz innego sposobu nie ma, a jak jest to na krótki okres czasu.

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-02-2007, 21:16   

Tego się nie oliwi/smaruje. Jest tam (przynajmniej u mnie, ale nie sądzę, żeby u Ciebie było innaczej) taka dłuuuga "blaszka" zwinięta tak, że "robi" za sprężynę (nie wiem, jak to innaczej opisać). Można ten mechanizm wyjąć i bardziej naciągnąć tę "blaszkę". Ale uwaga: jest to ciężkie do wykonania. Ja, jak próbowałem to zrobić, to sprężyna mi po prostu wyskoczyła z miejsca przeznaczonego na nią i ponowne naciągnięcie jej było bardzo trudne.

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 21:32   

wiec co musze zrobic ? kupic nowe cale pasy ? czy same napinacze mam nowe kupic ? jakie to sa koszta mniej wiecej ;-) ?

pawcio777
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 22:25   

Albo poszukaj w ogloszeniach w jakiejs gazecie motoryzacyjnej (tzn z autami na sprzedaz) lub w internecie, bo wiem ze sa ludzie ktozy regeneruja pasy bezpieczenstwa czyli wlasnie owe napinacze

Odpowiedz do tematu