Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:57 |
Foteliki iso-fix |
Autor |
Wiadomość |
pzyho
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-06-2015, 13:26 Foteliki iso-fix
|
|
|
Witam,
Posiadam outlandera 1 2.0T i wlasnie przymierzam sie do zakupu fotelika dzieciecego. Czy da sie zamontowac baze fotelika z systemem ISO-FIX? W instrukcji stoi: "Dolne mocowania, tylko na tylnym siedzeniu, do fotelikow z systemem mocowania ISO-FIX". Szukam i szukam i nie moge znalezc tych zaczepow...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 25-06-2015, 00:28
|
|
|
W siedzisku są takie jakby podcięcia obszyte mocniejszym materiałem. W tych podcięciach są haki do isofix. Z własnej praktyki wiem że niektóre foteliki nie chcą dobrze pasować, np Guardian Pro 2, ma problemy bo jego szyny isofix wychodzą poziomo, a w Outlanderze haki są nieco poniżej kanapy. |
|
|
|
 |
qlka2
Forumowicz
Auto: Outlander I 2,0 Sport 4WD 2004
|
Wysłany: 28-06-2015, 11:26
|
|
|
U mnie jeździ baza Recaro i fotelik Young Expert Plus. Wcześniej wsadzane było też do tej bazy nosidełko Young Profi Plus tyle że w innym aucie to jeszcze było. Wszystko pasowało. Co do postu powyżej to ramiona mocujące bazy też są w poziomie ale można je odsuwać od siedziska na żądaną odległość a poza tym jest regulowana stopka opierająca się na podłodze. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 02-07-2015, 10:49
|
|
|
qlka2 napisał/a: | Co do postu powyżej to ramiona mocujące bazy też są w poziomie ale można je odsuwać od siedziska na żądaną odległość a poza tym jest regulowana stopka opierająca się na podłodze. | Miałem wcześniej inne mocowanie do nosidełka, tam był możliwy niewielki ruch w pionie i pasowało idealnie. W tym foteliku co teraz mam nie ma nawet możliwości niewielkiego ruchu w pionie, dlatego montaż w Outlanderze jest utrudniony ze względu na zagłębienie haków w pionie. W innych samochodach gdzie haki są na poziomie siedziska wszystko prasuje idealnie. |
|
|
|
 |
pzyho
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0T
|
Wysłany: 04-07-2015, 14:57
|
|
|
Dzieki za odpowiedzi. Zaryzykowalem, zamowilem i... zamontowalem baze Family Fix. Szyny pasuja niemal idealnie |
|
|
|
 |
mckloucek
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I Turbo
|
Wysłany: 01-09-2015, 22:03
|
|