usterka - brak mocy - miał ktoś coś takiego? |
Autor |
Wiadomość |
lolix
Nowy Forumowicz
Auto: Pinin 1.8 GDI SS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2015, 20:36 usterka - brak mocy - miał ktoś coś takiego?
|
|
|
otóż tak: piniak jeździł ostatnio rzadko ale długie trasy i wszystko było cacy aż do tamtego tygodnia. Podczas jazdy delikatnie zaczęło brakować mocy - pod górkę albo przy wyprzedzaniu ale rozpędzał się, jak odpuściłem gaz na chwile to przy ponownym "bucie" szedł ładnie i za chwile znowu ubytek mocy. Jak jechałem spokojniej (wolniej) to nie było problemu. Jak dojechałem do domu to wlałem jakiegoś specyfika go paliwa na przeczyszczenie wtrysków, było tak samo aż w pewnym momencie przestał palić na jeden cylinder.
Teraz pytanie - miał ktoś z Was takie coś i czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być?
Auto stoi już u mechera (tego samego co mi pompę WC ogarniał) ale troche terminy ma ciężkie a mnie szlag trafia że nie wiem co i za ile padło...
Pozdrawiam, Michał |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 03-09-2015, 11:51
|
|
|
... |
Ostatnio zmieniony przez romek atomek 26-09-2015, 13:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lolix
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-09-2015, 09:21
|
|
|
jest jeszcze dołożony filtr paliwa dość sporawy przed silnikiem (jakiś dobry, nie pamiętam firmy), paliwo jest, winne okazały sie świece i cewki, które najlepsze czasy pają za sobą, a do tego jakiś uszczelniacz z głowicy co zalewał olejem świece. Problem jest jeszcze taki że trzeba przy tym zdjąć głowice a to rodzi koszty (planowanie, uszczelka, rozrząd by wypadało zrobić przy okazji...)
Na przyszły weekend już bedzie jeździć |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 06-09-2015, 11:32
|
|
|
delete |
Ostatnio zmieniony przez romek atomek 06-09-2015, 16:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dareqq
Forumowicz
Auto: mitsu pajero pinin 1.8 mpi+lpg
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Paź 2014 Posty: 287 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 06-09-2015, 15:36
|
|
|
I juz jeździ ?up |
|
|
|
 |
lolix
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-09-2015, 18:38
|
|
|
już chyba tak a tak na poważnie to był problem z dostępnością jakichś uszczelek z ASO, poza tym mieszkam w Wiedniu a auto stoi koło Brzeska w mechera i odbieram dopiero w weekend...
Pozdrawiam, Michał |
|
|
|
 |
|