|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana żarówek świateł mijania |
Autor |
Wiadomość |
Basiek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2015, 14:45 Wymiana żarówek świateł mijania
|
|
|
Witajcie.
Zauważyłam, że jedna żarówka świateł mijania świeci słabiej od drugiej, co może oznaczać iż kończy się jej żywotność.
Jako, że jestem zielona w tym temacie chciałabym abyście pomogli mi dobrać nowe żarówki.
Najlepiej jakby były w miarę mocne o barwie białej/niebieskiej.
Na oku mam ten oto produkt
http://allegro.pl/tungsra...5063020135.html
Lecz nie wiem czy będą kompatybilne z moim pojazdem, którym jest
Mitsubishi Colt V CJ0 1.3 z 1998 roku.
Pozdrawiam i proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21006 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 04-10-2015, 20:08
|
|
|
Ja mam H4 Osram cool blue intense , produkowane w Niemczech w plastikowym pudełku
pakowane po 2 szt. ,są ok więc kupiłem drugi komplet na zapas , białe światło nie jest ani trochę żółte jak przy tradycyjnych żarówkach , trwałe jak na żarówki o zwiększonej mocy
(20 lub 30% więcej ) dawno je założyłem i jeszcze się nie przepaliły .
Cena ok 40zł na allegro , może na hurt.pl mają . |
|
 |
MDzierża
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.3 GLX
|
Wysłany: 05-10-2015, 20:00
|
|
|
krzysieg napisał/a: | trwałe jak na żarówki o zwiększonej mocy (20 lub 30% więcej) |
Jak z elektryką? Sprawdzałeś instalację przed decyzją o ich założeniu? Jakieś wskazówki? |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 05-10-2015, 21:24
|
|
|
MDzierża napisał/a: | krzysieg napisał/a: | trwałe jak na żarówki o zwiększonej mocy (20 lub 30% więcej) |
Jak z elektryką? Sprawdzałeś instalację przed decyzją o ich założeniu? Jakieś wskazówki? |
Mają o 20% mocniejsze światło to nie jest dużo , moc pobierana standardowo 55/60W .
Są żarówki nawet + 100% ale nie wierze że będą świecić 2 razy mocniej przy mocy nadal 55/60W , na pewno trwałość będzie niska .
Są H4 o mocy zwiększonej 80/100W ale nie polecam , żarówka nie może pobierać więcej niż zalecana czyli 55/60W .
Żarówki nieznanych producentów kupione np w markecie , mogą pobierać moc większą niz deklarowana 55/60W a przy tym świecić gorzej , nagrzewając zbyt mocno reflektor - powodować odbarwienia , przeciążać instalację .
Żarówki które poleciłem będą oświetlać drogę podobnie jak podstawowe markowe żarówki , na pewno lepiej niż takie za 6 zł ,główny + to światło które nie jest żółte a białe . |
|
 |
|
|