|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
1.8 GDI automat-olej |
Autor |
Wiadomość |
robert195
Forumowicz
Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-10-2015, 12:02 1.8 GDI automat-olej
|
|
|
Cześć wszystkim forumowiczom. W mojej carismie 1.8 GDI 2000r, zaczął czasami lekko szarpać automat z 2 na 3 albo jak jade w korku i tocze się na z lekko wcisnietym pedałem gazu, sprawdziłem olej i jest tyle ile powinno, tylko zastanawia mnie kolorystyka jego, czy on nadal jest dobry do eksploatownia czy juz do wymiany? wstawia zdjęcie koloru oleju. Pozdrawiam
 |
_________________ robertforuś |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-10-2015, 19:28
|
|
|
Na kartce może wyglądać w miarę (sprawdzałeś woń ), jak zlejesz do banki może być gorzej z klarownością. wstępnie możesz zresetować ECU i przyuczyć go http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31379 jak to nie pomoże to wymień olej w automacie |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 22-10-2015, 20:38
|
|
|
sprawdź błędy sterownika skrzyni, takie szarpnięcia to najczęściej błędy z czujników wejścia wyjścia a może to być fizycznie uszkodzenie samego czujnika, albo tez zbyt niski poziom lub złe parametry oleju, uszkodzone sprzęgło hydrokinetyczne, może to być też uszkodzenie elektrozaworów nie wiem jaki tam jest olej nalany ale powinien być klarowny jeżeli jest mętny albo jak kawa z mlekiem to niedobrze bo dostaje się woda albo płyn chłodniczy |
|
|
|
 |
norb
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA 1.8 gdi AUTOMAT
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 23-10-2015, 09:56
|
|
|
Ja takie pytanie : mam czrisme z 2002 r. 1.8GDI automat (jak dobrze myślę Tiptronic, selektor z + i - bez Hold). W instrukci obsługi jest inny selektor i wyświetlacz skrzyni. Jaki mam model skrzyni (szukam informacji na ten temat) jaki olej polecacie do tej skrzyni ??? |
|
|
|
 |
|
|