Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 16:09 |
Runner czy Wagon? |
Autor |
Wiadomość |
pers [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 15:46 Runner czy Wagon?
|
|
|
Witam, jestem nowym na tym forum i mam pytanko. Interesuje mnie zakup Mitsu Space i teraz nie wiem czy Runnera czy Wagona? co polecacie i z jakim silnikiem najlepiej. Diesle są dobre? a jak nie to jaki benzynowy? Dzieki z góry |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 22-01-2008, 16:03
|
|
|
Absolutnie 2 różne samochody....... Która generacja (czyt. ile chcesz wydać kasy?) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
pers [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 22-01-2008, 16:35
|
|
|
Więc Wagon i Runner I gen.....
Wagon:
+ większy (7 os.)
+ wyposażenie zazwyczaj lepsze
+ silnik 2.0
Runner:
+ odsuwane drzwi
+ bardziej oszczędny
[ Dodano: 22-01-2008, 16:38 ]
Runner jest sporo mniejszy.
Przez ponad pół roku mieliśmy z żoną takie samo założenie (ok. 95 i wydać 10 000)...... ale nie trafiliśmy na właściwy egzemplarz Wagona.....w tym czasie doskładaliśmy drugie tyle i kupiliśmy '99 - II gen. Jest brzydki z zewnątrz, ale w środku inna bajka....... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
pers [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 21:27
|
|
|
a w Runnerze wyciąga się siedzenia tylne czy tylko składa oparcia?? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 15:35
|
|
|
pers napisał/a: | a w Runnerze wyciąga się siedzenia tylne czy tylko składa oparcia?? |
Można:
- złożyć oparcia (oparcie jest dzielone)
- złożyć całą kanapę (stoi wtedy tuż za przednimi siedzeniami)
- wyjąć całkowicie tylną kanapę
Cały "system" jest bardzo user friendly i z każdą z tych operacji nie mam najmniejszych problemów. |
|
|
|
 |
pers [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 16:52
|
|
|
oki, dzięki a co myslicie o silnkach?? jaki najlepszy?? Diesel czy benzynowy i jaki??
no i na co szczególnie zwracać uwage przy oględzinach?? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 14:31
|
|
|
W szukanych przez Ciebie rocznikach i cenie wychodziły głównie dwa silniki:
- 2.0 diesel
- 1.8 benzin
Silniki diesel w tych roczników nie cieszą się dobrą opinią wśród mechaników i użytkowników (chociaż jak zawsze są wyjątki) - ta jednostka to autorskie dzieło Mitsubishi, a że nigdy nie byli dobrzy w silnikach z napędem na ON to zrobili taki wynalazek.
Zostaje praktycznie tylko benzynowy 1.8. |
|
|
|
 |
i_Lolek
Mitsumaniak

Auto: Galant E33a
|
Wysłany: 11-02-2010, 02:40
|
|
|
slo_mo napisał/a: |
Można:
- złożyć oparcia (oparcie jest dzielone)
- złożyć całą kanapę (stoi wtedy tuż za przednimi siedzeniami)
- wyjąć całkowicie tylną kanapę
Cały "system" jest bardzo user friendly i z każdą z tych operacji nie mam najmniejszych problemów. |
czy da się w MSR rozłożyć przednie fotele tak, zeby połaczyły sie na płasko z tylna kanapą ? |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 11-02-2010, 10:17
|
|
|
W wagonie nie da się położyć tak foteli, żeby uzyskać idealnie płaską powierzchnię (przynajmniej mi się to nigdy nie udało), ale prawie trzy metry na długość wchodzi
Co do samego bagażnika - po złożeniu siedzeń tylnych i środkowych masz przestrzeń 98 cm między nadkolami, długości około 190 cm (zależnie od przednich foteli) i wysokość w drzwiach prawie 90 cm
Gdybyś był zainteresowany, to chyba będę sprzedawał swojego, więcej info ma maila
szamcio@go2.pl
pozdr |
|
|
|
 |
i_Lolek
Mitsumaniak

Auto: Galant E33a
|
Wysłany: 11-02-2010, 13:26
|
|
|
zainteresowany jestem runnerem. wagona też brałem pod uwagę, ale doszedłem do wniosku, ze aż tak duży samochód mi nie potrzebny.
może ktoś kto jeździł runnerem w trasy i musiał sie w nim przespać, napisze czy ta tylna kanapa jest użyteczna do spania. bo przespać to oczywiście sie da nawet w maluchu.
w runnerze powinno byc wygodniej nawet na przednim fotelu. ale mnie interesuje czy ktoś próbował spać na połączonej tylnej kanapie z przednim(i) fotelam(i).
ten samochód ma i tak cechy które są dla mnie wystarczające i bez tego. jeśli ktoś chciałby swojego runnera sprzedać. lub wie o jakimś godnym uwagi, to proszę niech da znać na PW. |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 11-02-2010, 13:46
|
|
|
kiedyś ten trochę większy bagażnik może się przydać!
Reszta - jak pisali poprzednicy - lepsze wyposażenie, mocniejszy silnik.
koszty utrzymania chyba takie same
Co do Runnera - ostatnio Adaho_krak sprzedawała, ale chyba już sprzedany
Pozdr |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-02-2010, 20:29
|
|
|
szamcio11 napisał/a: | Co do Runnera - ostatnio Adaho_krak sprzedawała, ale chyba już sprzedany |
Sprzedany, został w rodzinie, ale niech nowy nabywca się sam pochwali Co do siedzeń niestety nie mam doświadczenia ze spaniem, ale nie sądzę żeby było wygodnie ze względu na profilowane siedzenia z przodu. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: 11-02-2010, 21:45
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | nie sądzę żeby było wygodnie ze względu na profilowane siedzenia z przodu |
dokładnie
- na tylnym siedzeniu da się jakoś od bidy przespać |
_________________  |
|
|
|
 |
Guga_deLux
Mitsumaniak

Auto: Space Runner, '93, 1,8
|
Wysłany: 12-02-2010, 14:36
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: |
Sprzedany, został w rodzinie, ale niech nowy nabywca się sam pochwali |
No, to się chwalę... Dopiero dziś, ale byłam zbyt zajęta testowaniem i zachwycaniem się
Zakupiony, można powiedzieć, przypadkowo (rozbiło się moje dotychczasowe zwierzęcie - świstak) i trzeba było nabyć coś na jego zastępstwo. Około miesiąca korzystałam z wehikułu mojego taty i trochę z niezwykle uciążliwej komunikacji miejskiej.
Przyznaję, że jak zobaczyłam go po raz pierwszy twarzą w maskę - przeraziły mnie nieco jego rozmiary (Swift troszkę bardziej "babski") i dość sceptycznie się nastawiłam, jednak zostałam doprowadzona do stanu normalnego stwierdzeniem "Transitem dajesz radę", co zmieniło diametralnie mój punkt widzenia dotyczący gabarytów. W pojeździe zakochałam się od "pierwszego złapania za drążek", a jego sylwetka, mimo, że nie należy do najnowocześniejszych, wywołuje respekt wśród moich znajomych, jeżdżących bardziej szpanerskimi markami
Stan samochodu jest taki, jaki został zaprezentowany
Na chwilę obecną to wszystko, co na ten temat jestem w stanie napisać, gdyż czas goni - trzeba zarobić na VAT i rejestrację |
_________________ Jak się robi sałatkę z buraków? - Wrzuca się granat do BMW.
Chyba piszę poprawnie po polsku
02193/KMM
"Prostaczkowie, król wysłuchał waszych plebejskich lamentów..." by KJ |
|
|
|
 |
|