Kupno OII 2.0 DID - woj. opolskie |
Autor |
Wiadomość |
pardziak
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-01-2016, 12:59 Kupno OII 2.0 DID - woj. opolskie
|
|
|
Witam mam prośbę do kogoś z opolskiego z okolic Paczkowa ...albo był I widział o ocenę OII w 2.0 DID po modach...
chyba że już ktoś go widział I może coś o nim powiedzieć
z góry dzięki
http://otomoto.pl/oferta/...l-ID6yg3qw.html
co się ja dowiedziałem że kupiony w Polsce... rozrząd zrobiony 20 tysi temu ... bez ognisk rdzy... ponoć żaden element nie lakierowany ...
czy prawda to się pewnie okaże ..
to to co ja ustaliłem ... |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 21-01-2016, 16:35 Re: Kupno OII 2.0 DID - woj. opolskie
|
|
|
pardziak napisał/a: | Witam mam prośbę do kogoś z opolskiego z okolic Paczkowa ...albo był I widział o ocenę OII w 2.0 DID po modach...
chyba że już ktoś go widział I może coś o nim powiedzieć
z góry dzięki
http://otomoto.pl/oferta/...l-ID6yg3qw.html
co się ja dowiedziałem że kupiony w Polsce... rozrząd zrobiony 20 tysi temu ... bez ognisk rdzy... ponoć żaden element nie lakierowany ...
czy prawda to się pewnie okaże ..
to to co ja ustaliłem ... |
Jeśli z Paczkowa to na 100% handlarz z czego słynie ta miejscowość i okolice.Komis na komisie komis pogania |
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2016, 23:59
|
|
|
niby ogłoszenie PRV... chociaż nie wykluczam że Pan jest handarzem bo tak w odpowiedziach brzmi |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 22-01-2016, 00:17
|
|
|
Rejestracja się zgadza, bo Paczków ma ONY. Zdjęcia też są zrobione przed domem, a nie np. na parkingu - ale to akurat może być mylące... |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 23-01-2016, 23:46
|
|
|
wszystko ładnie pięknie tylko nie wiele to wnosi do tematu jaki jest stan auta i czy warto się turlać 400 km...wiem że to auto używane, że może być to handlarz ... jest pewne ryzyko ... |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 24-01-2016, 09:11
|
|
|
Szanowny kolego bez nerwów, chyba nie sądzisz że znamy każdego miśka w kraju, sprawdź auto po nr vin ,poczytaj sobie o typowych przypadłościach tych autek i podejmij decyzję. Ja kupując l 200 obejrzałem ze 25 egzemplarzy, przejechałem dobre 5 tyś. km. i znalazłem to co chciałem . Mimo wszystko pakiet startowy zakładany na poziomie 5 tyś pln okazał się za mały (część to moje fanaberie). Jak bardzo podoba się tobie ten egzemplarz to bierz zaufanego mechanika i jedź kupuj. Załóż tylko pakiet startowy na poziomie 2 do 3 tyś pln ,doprowadź auto do porządku i ciesz się jazdą. Powodzenia w zakupach. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 24-01-2016, 12:14
|
|
|
kolego pardziak moim zdaniem nie kupuje sie out od handlarzy,zawęż selekcję do osób pryw. lub salonów albo sprowadz sobie auto sam |
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 24-01-2016, 22:55
|
|
|
Zuzia napisał/a: | Szanowny kolego bez nerwów, chyba nie sądzisz że znamy każdego miśka w kraju, sprawdź auto po nr vin ,poczytaj sobie o typowych przypadłościach tych autek i podejmij decyzję. Ja kupując l 200 obejrzałem ze 25 egzemplarzy, przejechałem dobre 5 tyś. km. i znalazłem to co chciałem . Mimo wszystko pakiet startowy zakładany na poziomie 5 tyś pln okazał się za mały (część to moje fanaberie). Jak bardzo podoba się tobie ten egzemplarz to bierz zaufanego mechanika i jedź kupuj. Załóż tylko pakiet startowy na poziomie 2 do 3 tyś pln ,doprowadź auto do porządku i ciesz się jazdą. Powodzenia w zakupach. |
ja absolutnie nie jestem zdenerwowany mylne wrażenie o typowych przypadłościach wiem.. i nie zakładam że wszystkie miśki są znane... miałem nadzieję że ktoś go oglądał albo zobaczy coś podejrzanego na zdjęciach... ewentualne musi przejść przez ulicę żeby go zobaczyć:) bo kminienie czy auto sprzedaje handlarz czy prv ma się nie jak ... wiadomo że jak handlarz to będzie chciał na tym zarobić więc wady będzie się starał ukrywać ... ale nie ma gwarancji że PRV zachowa się lepiej sprowadzić oczywiście że mogę... ale jak się trafi fajna sztuka w PL to nie ma takiej potrzeby...
powiem tak już zdarzało mi się jechać przez całą Polskę żeby zobaczyć totalnego trupa i naprawdę szkota na takie wycieczki nerw i czasu... a niestety na ogół jest się skazanym na wycieczki w ciemno licząc że tym razem sprzedawca nie leci sobie w kulki ... |
|
|
|
 |
SomeOne
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Astra
|
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 26-01-2016, 16:05
|
|
|
dzięki ... popatrzę |
|
|
|
 |
marekp
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: 28-01-2016, 12:06
|
|
|
Wczoraj go kupilem.
MarekP |
Ostatnio zmieniony przez marekp 28-01-2016, 12:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pardziak
Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2016, 12:06
|
|
|
zarezerwowany do soboty ... spóźniłem się... ale udało mi się ustalić że drzwi z obu stron lakierowane ... ponoć po obcierkach ... auta nie widziałem na żywo jak rezerwacja spadnie to może w sobotę podbiję i zobaczę co i jak ... |
|
|
|
 |
marekp
Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2016, 12:11
|
|
|
Ja sprawdzilem bo maja tam dokumnetacje napraw. To drobiazgi byly. Zaraz jade odebrac jesli nic mi na drodze nie stanie. Wczoraj po 18 zarezerwowalem. Bo oddaje Lancera i doplacam nieco. Caly czas nie wiem czy dobrze robie.
MarekP |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 28-01-2016, 12:29
|
|
|
Ja bym się cieszył z takiego egzemplarza - przebieg wygląda na realny, autko zadbane, rozrząd masz niedawno wymieniony, z większych napraw będzie pewnie dwumas+sprzęgło w okolicach 200 tys. (tak jak w każdym dieslu).
bonito |
_________________ Jest obecnie: Mazda MX-5 (do zabawy), VW Passat B6 (do roboty) |
|
|
|
 |
marekp
Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2016, 15:25
|
|
|
Zrezygnowalem ale nie dlatego z Outlanderem cos nie tak. Chodzi o Lancera ktorego mialem zostawic. Nie dogadalismy sie jak sie okazuje wiec zwolnilem rezerwacje. Auto jest OK wydaje sie.
MarekP |
|
|
|
 |
|