delta-homes spędza sen z powiek Internautom |
Autor |
Wiadomość |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2013, 09:48 delta-homes spędza sen z powiek Internautom
|
|
|
Udało mi się dziś wyrzucić delta-homes z OPERY - poniżej instrukcja - pewnie sporo osób się z tym boryka. Niechciana wyszukiwarka usunięta:
WYWALENIE delta-homes:
1)Wpisujemy w uruchom: regedit.exe
2)HKEY_CURRENT_USER
3)Software - i tutaj wyszukujemy naszą przeglądarkę,
zktórej chcemy się pozbyt tego shita!
4)i mamy tam np. C:\Program Files (x86)\Opera\opera.exe (dalej jest delta-homes.................)
Usuwamy wszystko co jest za opera.exe i możemy za opera.exe wpisać po spacji np google.pl
5) np. tak: C:\Program Files (x86)\Opera\opera.exe google.pl
Akceptujemy i wychodzimy z rejestru.
I co ważne!!!!
Trzeba usunąć wszystkie skróty z pulpitu, które odnoszą się do naszej przeglądarki.
Następnie wchodzimy do folderu gdzie mamy przeglądarkę i stamtąd robimy skrót np. na pulpit - inaczej delta-homes dalej pozostanie. |
|
|
|
 |
Kralela
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport 1999
|
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
|
Wysłany: 12-07-2015, 15:56
|
|
|
A nie prościej było użyć AdwCleaner ?
http://www.programosy.pl/program,adwcleaner.html |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 12-07-2015, 17:58
|
|
|
Sam wiesz, że niektórym pewne rzeczy przychodzą łatwiej a niektóre trudniej. Mi się delta montowała kilka razy z jakimś innym potrzebnym programem, ale wiem, jak usuwać takie śmieci. Inni potrzebują podpowiedzi. |
|
|
|
 |
kisian
Mitsumaniak kisian 00537
Auto: MSS 1.6 2003
|
Wysłany: 13-07-2015, 16:26
|
|
|
Podstawa to czytać przy instalacji. Dużo osób daje: tak, tak, tak.... lub dalej, dalej itp. A wraz z programami których potrzebujemy instalują się rozmaite Delty i inne badziewia. Dodam że mnie też takie coś spotykało. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 13-07-2015, 18:20
|
|
|
Też kiedyś coś takiego usuwałem i po jakimś czasie wracało okazało się, że oprócz instalacji dopisywało sobie ścieżkę w właściwościach skrótu przeglądarki i po odinstalowaniu trzeba było jeszcze usunąć skrót i utworzyć go na nowo i dodatkowo usunąć dopisaną część w skrócie przeglądarki przez ten "wirus". Np. w operze tak to ma wyglądać jak jest wszystko ok
 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
|
Wysłany: 13-07-2015, 19:33
|
|
|
Dlatego właśnie radzę profilaktycznie co jakiś czas przeskanować sobie system AdwCleanerem - mniej więcej co 2-3 tygodnie wychodzi nowa wersja
Heh, nawet osoby, które są pewne że mają czysty komputer mogą się zdziwić, czytając wyniki skanowania |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
|
Wysłany: 15-10-2015, 21:00
|
|
|
Jeśli kogoś to jeszcze nawiedzi to ja używałem SpyHunter.
Wersja płatna usuwa wszystko.
Wersja demo (której używałem) wskazuje miejsca w rejestrze gdzie to siedzi, a co za tym idzie można ręcznie po rejestrze poryć i wszystko usunąć. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 16-10-2015, 17:35
|
|
|
apg2312 napisał/a: | Dlatego właśnie radzę profilaktycznie co jakiś czas przeskanować sobie system AdwCleanerem - mniej więcej co 2-3 tygodnie wychodzi nowa wersja
Heh, nawet osoby, które są pewne że mają czysty komputer mogą się zdziwić, czytając wyniki skanowania |
U mnie nic nie znalazł za to Zone Alarm go nie polubił |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|