[II 2.0 DID] Ralliart |
Autor |
Wiadomość |
Szef24
Forumowicz
Auto: Outlandel DID 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2015, 21:09 [II 2.0 DID] Ralliart
|
|
|
Koledzy jesli możecie podrzućcie mi fotkę gdzie macie założony box ralliarta w swoich Outkach .
Samochodzik kupiłem od pierwszego właściciela ( jeżdził nim dyrektor spółki S.A.) jako wersje 170 KM. Na fakturce zakupu z Mitsubishi Auto GT w Warszawie znajduje sie pozycja Alarm, Dywaniki, Tuning. Miałem okazje spotkać się z użytkownikiem samochodu, który zachwalał jak to niby dużo lepiej jeżdzi się wersja 170 KM i że dopłacili do niego 3500 zł
Niestety dziś przeszukałem całą komorę silnika i żadnego boxa po za oryginalnym kompem bosch nie znalazlem. Wygląda to tak jakby dealer oszukał poprzedniego właściciela i nigdy go nie zamontował. Nie ma żadnych śladów, opasek zaciskowych, przewodów, miejsca mocowania Jednym słowem nic |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Szef24
Forumowicz
|
Wysłany: 27-10-2015, 06:23
|
|
|
To na bank nigdzie w aucie takiego cuda nie mam Nawet jeśli pudełko zostało gdzieś ukryte to powinny być charakterystyczne peszle a są zwykle standardowe. Na uchwytami od acu tez nie widać żeby coś było do nich kiedyś przymocowane
Najwyraźniej auto gt nigdy tego boxa nie zainstalowało lub w co troche warpie po prostu zaginął on podczas któregoś przeglądu okresowego (auto serwisowane w salonie do lutego 2015 )
Zasadniczo zapis na fv tuning brzmi dość ogólnikowo ale chyba nie było innych metod podnoszenia mocy honorowanych przez mitsu
Ktoś może polecić jakaś firmę od chip owa nią mitsu z okolic wawy lub Olsztyna ? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 28-10-2015, 18:45
|
|
|
Witaj
Chip moze byc tylko zrobiony na hamowni i wgrany do sterownika ( lub tylko wgrany bez hamowni).
W okresie kiedy sprzedawano out2 did 2.0 wiele salonow sprzedawalo chipa wgrywanego do sterownika.
Musialbys to sprawdzic gdzies na hamowni jaka jest charakterystyka. |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Szef24
Forumowicz
|
Wysłany: 28-10-2015, 20:38
|
|
|
O czyli jest szansa ze mimo iż auto nie ma boxa ralliart to zostało jakoś dłubnięte.
Kurcze nie czuć tych 170 KM, chyba faktycznie skuszę się na hamownie
[ Dodano: 29-10-2015, 21:39 ]
No i faktycznie znalazlem ze autoGT oferowało wgrywanie nowego softu a nie boxa ralliart
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
|