Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Antena automatyczna - pomoc w regeneracji.
Autor Wiadomość
Kktus 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0, ale dłubany ;)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2015, 14:06   Antena automatyczna - pomoc w regeneracji.

Witam wszystkich.

Otóż parę dni temu padła mi antena automatyczna w moim E54A 5D. Zaczęła rzęzić, nie schowała się. Po dwóch dniach "odwidziało" się damie i chowała się i wysuwała w miarę bezproblemowo, choć pod sam koniec tych czynności słychać było ten charakterystyczny chrobot.
Podjechałem do zaprzyjaźnionego z Galantami warsztatu, ale powiedziano mi, żeby wymienić, bo naprawa nie ma sensu. Dzwoniłem po innych miejscach to samo. Ja nie mam takich zdolności, żeby samemu to wykonać, tym bardziej, że największy problem stanowi dostanie się do samej anteny - trzeba zdemontować kawał tapicerki bagażnika. Nie chcę również pozbywać się oryginału, gdyż przez 20 lat działał bez zarzutu :)
Dostałem również "solucję" od maniaka z FB, ale tak jak wyżej pisałem, nie podejmę się tego ;)
W związku z powyższym mam pytanie, czy ktoś z Was mógłby w tej sprawie pomóc osobiście, lub zna kogoś, kto zna kogoś? :) Lub czy ktoś wie, że ktoś chce lub ma na sprzedaż taki cały mechanizm?
Nie wiem też czy te anteny są takie same w EA i E5...

Już prawie się poddałem i coraz mocniej zastanawiam się nad kupnem jakiejś uniwersalnej...

mastach 
Mitsumaniak
A69 Satellite Silver

Auto: '03 Galant 2.5 V6 A/T Edition
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2015, 11:17   

Mi padła antena w Galu EA5A 2003r.
Nie złożyła się do końca i stanęła w miejscu, słychać bylo rzęcholenie itd.

W antenach tych pęka takie elastyczne plastikowe cięgno, jest ono zespolone na stałe z teleskopem anteny. Można to kupić jako element setrwisowy.
Ja nabyłem na eBay'u, do mojego Gala jest to ten model:

http://www.ebay.co.uk/itm...ME:L:OC:US:3160

Towar przyszedł pocztą i trochę własnego majsterkowania wystarczyło, antena działa jak nowa :)
Wcale nie jest to takie trudne, wymianę można przeprowadzić samemu :)

Odpowiedz do tematu