|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Centralne |
Autor |
Wiadomość |
MatricePL
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-11-2015, 07:40 Centralne
|
|
|
Mam problem z moja Cari. Otoz zamek centralny nie zamyka samochodu. Bolce na chwile zatrzaskuja sie, kierunkowskazy migna jeden raz i samochod znow sie otwiera. Centralka po stronie kierowcy (ta na panelu z kontrola wszystkich szyb) wcale nie dziala. Jakis czas temu bylo to samo i naprawilo sie samo z siebie po paru dniach, ale jest to niezwykle irytujace. Co to moze byc? Dodam, ze centralne oryginalne, baterie w pilocie nowe, pilot zaprogramowany, z kluczyka zamyka tylko te drzwi, w ktore wsadzam kluczyk. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 09-11-2015, 07:52
|
|
|
MatricePL napisał/a: | Centralka po stronie kierowcy (ta na panelu z kontrola wszystkich szyb) wcale nie działa |
Czy chodzi Ci o to, że przełącznik do zamykania i otwierania centralnego umieszczony w panelu sterowania szybami nie otwiera i nie zamyka centralnego?
Co do samoistnego otwierania się zaraz po zamknięciu, to może być wina jednego z przełączników w którychś drzwiach przednich lub w klapie bagażnika (jeśli ma taką opcję) który po zamknięciu lub kluczem podaje sygnał na sterownik centralnego aby otworzył lub zamknął resztę drzwi. Czasem taki przełącznik potrafi się przyciąć w jednej pozycji (u Ciebie w pozycji "otwórz") co powoduje samoistne otwarcie zaraz po zamknięciu. Można dojść, które to drzwi, odpinając przewody od każdych po kolei i zamykając auto pilotem. Kiedy samoistnie się nie otworzy to będziesz wiedział gdzie dokładnie szukać. Może tez być wina przetartego jednego przewodu sterującego który zwarty jest z masą, co można namierzyć także w powyższy sposób. |
|
|
|
 |
MatricePL
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 09-11-2015, 09:02
|
|
|
Nie zamyka i ta centralka na panelu i sam zamek zamykany z pilota. Musze kazde drzwi zamykac oddzielnie |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 09-11-2015, 10:18
|
|
|
Nie wiem, czy masz cari po lifcie, ale przed liftem, przycisk na centralce do sterowania szybami tylko blokował zamykanie szyb, nie miał nic wspólnego z zamkami. Może w II było inaczej. Co do samego zamykania, to mi najbardziej pasuke na uszkodzenie w drzwiach kierowcy. Wygląda to tak jakby drzwi nie wiedziały, że są zamknięte. Ja miałem alarm w cari i jeśli któreś drzwi jie były domknięte, to reszta pozostawała zamknięta i tylko alarm dawał znać, że mam niedomknięte drzwi, jeśli jie domknąłem drzwi kierowcy, to poza tym co wyżej, całe auto po jakiś 2 sekundach się otwierało.
Ja szukałbym w drzwiach kierowcy przyczyny. Może pęknięta wiązka w tej gumie między drzwiami a resztą auta. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 09-11-2015, 11:38
|
|
|
remi, przy nie działającej krańcówce drzwi centralny nie działał by w ogóle a tu się zamyka i zaraz się otwiera więc to najprawdopodobniej wina tego co napisałem tylko zależy czy centralnym da się sterować za pomocą klucza tyko z drzwi kierowcy czy jeszcze z pasażera czy z klapy bagażnika. Jeśli normalnie da się tylko z drzwi kierowcy to problem najprawdopodobniej jest tylko w tych drzwiach. |
|
|
|
 |
|
|