|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] |
Autor |
Wiadomość |
kkkkzk
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2015, 13:46 [Cari 1.6]
|
|
|
Witam.
Czy ktoś z Forumowiczów zmagał się może z wymianą przewodów paliwowych w Carismie (skorodowane przewody pod autem)?
Czy mógłby się podzielić jakimiś wskazówkami?
Czy takie przewody idzie gdzieś dostać w ogóle?
Czy można je jakimiś innymi zastąpić?
Czy można je czymś innym zastąpić? Jeśli tak, to czym i jak należałoby to wykonać?
Czy tych przewodów pod samochodem jest dwie sztuki?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 23-11-2015, 15:14
|
|
|
Oryginały dostaniesz w ASO, kosztują krocie i trzeba sporo narozkrecac aby je wymienić
Zamiennie możesz zastosowac rurki miedziane albo tekalany |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
xCrashx
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V '96
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 90 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 23-11-2015, 20:01
|
|
|
Cytat: | Czy mógłby się podzielić jakimiś wskazówkami? |
Osobiście nie wymieniałem, więc wskazówek za bardzo nie mam.
Cytat: | Czy takie przewody idzie gdzieś dostać w ogóle? |
Możesz kupić normalnie przewód miedziany który stosuje się na przewody hamulcowe, cena z tego co rzuciłem okiem na allegro około 6zł/m, tylko ,że będziesz potrzebował zaciskarki jakiejś żeby te przewody solidnie zakończyć (nie wiem jak się to fachowo robi, musisz poczytać na necie).
Znalazłem przed chwilą też tak na szybko taką aukcję na allegro, może rzuć okiem:
klikkkk
Cytat: | Czy można je jakimiś innymi zastąpić? |
To już napisałem, przewodem miedzianym kupowanym z metra
Generalnie przewody nie są drogie, same materiały są stosunkowo tanie, jednak warsztaty kroją strasznie na robociźnie, bo jest z tym sporo zabawy, powyginać odpowiednio i poprowadzić te przewody, nieraz w bardzo niewygodnych miejscach. Więc jeśli masz możliwości aby zrobić to samemu to bomba, sporo kasy zostanie Ci w kieszeni, bo warsztat zgarnie za wymianę pewnie z parę ładnych stówek. |
|
|
|
 |
|
|