Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dystans kół Pajero I / II
Autor Wiadomość
ppkss4_ 
Forumowicz

Auto: Pajero I 3.0 V6 24V
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-11-2015, 20:57   Dystans kół Pajero I / II

Witam,

Chciałem dotyczyć dystanse do Pajero I lecz potrzebuje rysunek dla tokarza. W tej chwili nie mam możliwości aby go zrobić a w wyszukiwarce nic nie znalazłem. Grubość dystansu jeszcze nie jest określona bo dopiero zamawiam poszerzenia nadkoli. Wiem tylko tyle, że rozstaw śrub 6x139,7 mm.

Ktoś pomoże? :-)

Nie dodałem tematu w dziale P I ponieważ w PII generacji są takie same rozstawy śrub. Nie wiem jak w nowszych.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 30-11-2015, 21:18   

Przy sześciu szpilkach potrzebna Ci jest kartka i cyrkiel oraz podstawy geometrii ze szkoły podstawowej. Dodatkowo musisz znać średnicę otworu centrującego oraz wymiary szpilek. W sumie dziwne że tokarz po podaniu tych wymiarów nie potrafi sam tego wykonać.

ppkss4_ 
Forumowicz

Wysłany: 30-11-2015, 22:02   

plecho1 napisał/a:
Przy sześciu szpilkach potrzebna Ci jest kartka i cyrkiel oraz podstawy geometrii ze szkoły podstawowej. Dodatkowo musisz znać średnicę otworu centrującego oraz wymiary szpilek. W sumie dziwne że tokarz po podaniu tych wymiarów nie potrafi sam tego wykonać.

Napisałem wyżej, że nie mam w tej chwili możliwości. Pracuje po 12 h a samochód stoi pod blokiem. Narzędzia są w garażu łącznie z suwmiarka lecz nie w miejscowości w której obecnie wynajmuje mieszkanie dlatego zwróciłem się z zapytaniem. Jeszcze jakaś zbędna uwaga?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 30-11-2015, 22:55   

Dlaczego od razu zbędna uwaga :)
Podaj chociaż w przybliżeniu grubość dystansu bo od tego będzie zależało czy dystans będzie miał osobne szpilki do przykręcenia koła czy będzie trzeba wykorzystać dłuższe nowe szpilki na które będziesz musiał wymienić oryginalne w piastach.
W Mitsu jest z tym trochę większy problem bo koła przykręca się nakrętkami które trzeba będzie zmieścić w dystansie w przypadku kiedy będzie trzeba w dystans wprasować dodatkowe szpilki do przykręcenia koła.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 30-11-2015, 23:11   

ppkss4_ napisał/a:
Jeszcze jakaś zbędna uwaga?
:) :) nie namawiam na zakup ale może z podanych wymiarów coś da radę sklecić http://sprzedajemy.pl/dys...renowek,8911457

ppkss4_ 
Forumowicz

Wysłany: 04-12-2015, 19:07   

plecho1 napisał/a:
Dlaczego od razu zbędna uwaga :)
Podaj chociaż w przybliżeniu grubość dystansu bo od tego będzie zależało czy dystans będzie miał osobne szpilki do przykręcenia koła czy będzie trzeba wykorzystać dłuższe nowe szpilki na które będziesz musiał wymienić oryginalne w piastach.
W Mitsu jest z tym trochę większy problem bo koła przykręca się nakrętkami które trzeba będzie zmieścić w dystansie w przypadku kiedy będzie trzeba w dystans wprasować dodatkowe szpilki do przykręcenia koła.

Jeszcze nie wiem jaka będzie grubość dystansu bo dopiero wczoraj przyszły poszerzenia. Sądzę, że grubość nie mniejszą jak 50 mm więc nakrętki napewno się schowaj w dystansie, do tego nowe szpilki.

Może w weekend pojadę do domu i sam zmierze średnicę zewnętrzna.

Jest to rysunek podglądowy, brakuje wymiarów otworu i wypustu - pierścienia centrującego koła.Nadal nie wiem jaka jest średnica wewnętrzna otworu centrującego felgi.

Odpowiedz do tematu