|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SREBERKO --> Mitsubishi Galant 2003 2.5 V6 AVANCE SEDAN |
Autor |
Wiadomość |
pezet14
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EAxA 2.5V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2016, 19:52 SREBERKO --> Mitsubishi Galant 2003 2.5 V6 AVANCE SEDAN
|
|
|
Witam serdecznie posiadaczy samochodów marki Mitsubishi (i nie tylko)!!
Od jakiegoś czasu (16.09.2016) stałem się posiadaczem wymarzonej furki jaką niegdyś sobie wymarzyłem, mianowicie jest to j.w. Mitsubishi Galant 2.5 V6 - Tiptronic. Poszukiwania trwały długo i z początku bezowocnie, po wielu oględzinach w końcu trafił się ON. Śliczny sedan 2.5 V6 A/T ze Szwajcarii. Poszukiwania trwały ok. roku, traciłem już nadzieje lub byłem uprzedzany przez innych miłośników rekina. Starałem nie kierować się emocjami (co nie było łatwe), jeździłem i wybrzydzałem, ale bez przesady, nie ma auta idealnego - ostatnie sztuki 'rekinów' wyjechały kilkanaście lat temu z fabryk, a szybko płynący czas niestety systematycznie odciska na nich swe piętno.
Widząc kolejne 'trupy' (opinia subiektywna) w nieadekwatnych co do stanu cenach nie poddawałem się. Trafiłem na ogłoszenie, właśnie na tym forum, które było już nieaktualne, a bardzo mnie zainteresowało. Napisałem zapytanie i czekałem na odpowiedź...
W końcu po dłuższej wymianie mailowej i pewnym okresie czasu udało umówić się na oględziny z poprzednim właścicielem (trasa 500 km). W skrócie - udało się, pojechałem - obejrzałem - zakupiłem. Ciężko było opanować emocje podczas oględzin, zostałem oczarowany jakby za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.
RARYTAS, to słowo utkwiło mi w głowie podczas oględzin i nie opuszcza mnie do dzisiaj.
GALANT został sprawdzony przeze mnie wszystkimi dostępnymi środkami i wszystko to co mówił poprzedni właściciel przez telefon pokryło się ze stanem faktycznym, dlatego z tego miejsca pragnę mu podziękować.
SZKLARZ, jeżeli to czytasz to wiedz, że GALANT ma się dobrze !
KONKRETY:
--------------
-rok. produkcji końcówka 2003r. - pierwsza rejestracja 04.2004r.;
-bogata wersja wyposażeniowa: tiptronic, skóra, podgrzewane fotele, el. szyberdach, TCL, itp.;
-roczna instalacja LPG - wzór | wtryski Barracuda, sterownik LPG-TECH;
-!super stan, o tym niżej;
PLUSY:
---------
+ dźwięk silnika;
+ elastyczność;
+ wygląd zewnętrzny, mimo wieku dalej zapiera dech w piersiach;
+ pełen oryginał, bez żadnych cudów;
+ bardzo dobry, udokumentowany zdjęciowo + papierowo stan auta - powłoka lakiernicza super stan, bez rdzy (był wcześniej malowany - zdarzenie parkingowe, ale zrobiony b. dobrze, wstawione reparaturki), to samo wnętrze - skóry, podsufitka itp. zadbane, niezniszczone;
+ zawieszenie 85%; brak luzów; prowadzi się jak po sznurku;
+ wszystko działa, TCL, ABS, klima - włącznie ze wszystkimi żarówkami we wnętrzu!;
+ na 90% autentyczny przebieg - w tym momencie 225 000km -> 165 000km Szwajcaria, pierwszy zarejestrowany przebieg w kraju (stronia historiapojazdu.gov) w 2104r. - 176 691km), później stosunkowo rośnie (książka serwisowa prowadzona w Szwajcarii do końcówki 2012r., później uzupełniana dalej ręcznie przez kolejnych właścicieli);
+ zdrowy spód, zero rdzy, dobrze zakonserwowany - do poprawienia strona kierowcy;
+ dwa komplety alusów 17" lato, 16" zima;
MINUSY:
------------
- BRAK !! (żart);
- hałas w środku;
- szkoda, że nie jest Czarny
Zrobiono:
-----------
-kompletny rozrzdząd: pompa wody, pasek, napinacz hydrauliczny, pasek osprzętu;
Do zrobienia:
---------------
-mikro odpryski bezbarwnego lakieru na przednim zderzaku - malowanie;
-zderzak tył, pęknięcie lakieru - pajączek, przygoda parkingowa-malowanie;
-poprawienie lub odnowienie konserwacji podwozia i kielichów - latem;
-nowe opony 17" LATO;
-nowy olej za tydzień,
-zbieżność, dodatkowo może dość ew. tulejka itp.
Znalezienie czasu i zebranie się w sobie, żeby coś napisać wymagało ode mnie trochę samozaparcia, ale ostatecznie stwierdziłem, że warto przybliżyć mój egzemplarz Galanta, bynajmniej dla potomnych. A tak na serio, w miarę możliwości czytam forum i mam nadzieję, że w przyszłości będzie można liczyć na waszą pomoc (oby nie ), tudzież wymienić się swoimi doświadczeniami, przemyśleniami.
Pozdrawiam! Do zobaczenia na drodze!
--------
Piotrek
Na deser kilka fotek
------------------------------
 |
Ostatnio zmieniony przez pezet14 24-11-2016, 20:06, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
vrangsinn
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 522 Skąd: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 24-11-2016, 19:57
|
|
|
piękny...kolor jak mój....bezawaryjności życze...!!! |
_________________ Jazda samochodem to dla mnie frajda...
Galant to nie tylko samochód to pewien styl bycia... |
|
|
|
 |
pezet14
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EAxA 2.5V6
|
Wysłany: 24-11-2016, 20:23
|
|
|
dzięki |
|
|
|
 |
pit696
Forumowicz

Auto: galant
|
Wysłany: 24-11-2016, 22:44
|
|
|
bardzo ładny..:) czy avance miał seryjnie szyberdach? slyszalem, że nie..moge sie mylic. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21935 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-11-2016, 14:10
|