|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PROBLEMY Z ODPALENIEM 1.6 bez alarmu |
Autor |
Wiadomość |
Jacek43
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2015 Posty: 15 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 26-12-2015, 16:39 PROBLEMY Z ODPALENIEM 1.6 bez alarmu
|
|
|
Witam wsiadam po nocy i asx nie chce odpalić tzn. odpala na 2s i gaśnie później musze kręcić 2 3 razy po 10s żeby odpalił i chodzi tak przez tydzień 2 i problem się powtarza samochód ma przejechane 11tys km i nie był nigdzie rozbity nie ma alarmu bateria kreci dobrze. Czy po takim przebiegu może paść pompa paliwa ? paliwo tylko bp 98 |
Ostatnio zmieniony przez Jacek43 29-12-2015, 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-12-2015, 18:59
|
|
|
Objawy jak przy problemach z immobiliser ale to tylko przypuszczenie i aby coś dokładniej powiedzieć trzeba by sprawdzić błędy silnika. |
|
|
|
 |
Kagan
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,6 Invite
|
Wysłany: 28-12-2015, 12:44
|
|
|
Witajcie! Opisze tutaj mój przypadek jaki miałęm co prawda nie w ASX, ale Lancerze z silnikiem 1,6.
Kupiłem fabrycznie nowy samochód w lipcu 2012 roku. W okolicach kwietnia 2013 i przebiegu ok 12 tys km pojawił sie problem z uruchamianiem silnika. Co ciekawe udało mi sie ustalic kiedy jest problem z urochomieniem. Okazało sie, ze problem występuje TYLKO I WYŁĄCZNIE w chwili gdy:
Odpalam calkowicie zimny samochód po dluzszym postoju ( co najmniej 2 godzinnym) i przejezdzam krótki odcinek nie dluzszy niz 2-3 km po czym gasze w dalszym ciagu chłodny silnik.
Pzyklad:
Podchodze rano do samochodu. Odpalam, jade do sklepu 500 metrów. Gasze samochod, ide do sklepu, wracam po 10 minutach auto ma problem z odpaleniem.
Rozrusznik kreci ok 5-8 sekund po czym odpala. Samochod mocno przegazuje, przejade co najmniej 7-10 km, zagrzeje silnik i gasze. Silnik stygnie i nastepnym razem odpala bez namniejszego problemu.
Generalnie po dluzszych trasach nie bylo problemu z ponownym odpaleniem.
Opisalem ta sytuacje w ASO Katowice na Kosciuszki. Okazalo sie, ze wariator do wymiany i podobno te silniki 1,6 tak dosc czesto mają.Naprawili na gwarancji. Naprawa miała miejsce w czerwcu 2013 roku i od tej pory jak ręka odjął. |
|
|
|
 |
Jacek43
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2015 Posty: 15 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 29-12-2015, 19:17
|
|
|
byłem w serwisie wgrali nowy soft i cos tam z dawka paliwa robili mam pojeździć 3 tyg i zobaczyć jak nadal będzie tak samo to wymienia koło zmiennych faz. |
|
|
|
 |
|
|