Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CSx Ogólne] Alernatywne koła do Lancera
Autor Wiadomość
bezsen 
Forumowicz

Auto: 06i96Lancer,02Carisma,98Galant
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-11-2015, 17:43   [CSx Ogólne] Alernatywne koła do Lancera

Wiatm. Kupiłem mojego czwartego Mitsu jakis czas temu i jest to Lancer Kombi z 2006 roku. Auto zakupiłem z zachodu stojące na fabrycznych alu-felgach 16" z oponami o rozmaiarze 195/50.
Poszukuje drugiego kompletu kół na felgach stalowych z oponami zimowymi w tym rozmarze ale jest to dośc ciężkie, stąd moje pytanie:
Czy moge wsadzić do niego mniejsze koła w rozmiarze 15" i z jakimi rozmiarami opon zimowych? ET z tego co kojarze to 46, ale prosze o potwierdzenie oraz jaki jest rozstaw śrub (5 śrub)?

mitch2007 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1.6 2003r
Wysłany: 18-11-2015, 19:36   

oczywiscie że możesz założyć 15 calowe felgi i wtedy opony powinny mieć rozmiar 195/60/15 , a jeżeli chodzi o rozstaw śrub to wynosi on ; 114,3 x 5

sebapol 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS9W
Wysłany: 18-11-2015, 22:20   

moge Ci podpowiedzieć ze felgi stalowe pasują od Mazdy 6 :) ja wlasnie na takowych jezdze of course 15''

cobretti 
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Wysłany: 20-11-2015, 16:12   

Hehe a ja na zimę mam alusy z Sigmy :D
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
To co proste prowadzi donikąd.

Carloss 
Forumowicz
insane

Auto: Lancer Sport, Kadett E, Astra
Wysłany: 20-11-2015, 16:47   

Ja z kolei wytargałem na Alle, za 550 zł (z wysyłką) stalówki 15" z oponami Firestone Winterhawk 205/65 (trochę spore, ale okazja też duża...) tylko po 1 sezonie - normalnie jak nowe, (jeszcze kolce po bokach) trochę szukałem ale nie mega-długo i są oryginalne Mitsu, a nawet 4x oryginalne w niezłym stanie kołpaki w komplecie - więc da się, tylko trzeba trochę cierpliwości.. 8) A chwila czasu jeszcze pozostała :wink:

bezsen 
Forumowicz

Auto: 06i96Lancer,02Carisma,98Galant
Wysłany: 25-01-2016, 16:22   

Dzięki wam za pomoc. Zapomniałem wrzucić to co kupiłem a kupiłem pare dni po waszym doradztwie 15 calowe felgi wraz z oponami Dunlopa.

Oczywiście chromowane nakrętki do alu felg zostały już wymienione na odpowiednie czarne do felg stalowych.
Fotki przy okzaji 39 spotu Japan Cars Podbeskidzie w Bielsku-Białej.

Odpowiedz do tematu