[MSS DID] Brudny płyn chłodniczy |
Autor |
Wiadomość |
joachim
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.9 Did 2002 r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2016, 10:52 [MSS DID] Brudny płyn chłodniczy
|
|
|
Witam potrzebuje porady w sprawie płynu chłodniczego zawsze po wymianie na nowy....po kilku dniach zmienia swoja barwę.....wlewam zielony później się robi ciemny.... nie ubywa oleju....płyn był spuszczony za każdym razem za pomocą korka.....jakieś pomysły?? Może rdza gdzieś bierze w chłodnicy....dziękuje za jakąś podpowiedz...pozdrawiam...mam zdjęcie z dzisiejszej wymiany link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/zdj...a5NU58hdmNQG1i~ ... tak jest znów po kilku miesiącach...zbiorniczek był czyszczony...olej??? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-02-2016, 17:03
|
|
|
Jezeli takie złogi będa w chłodnicy to zapomnij o możliwości pełnego wypłukania układu, musiałbyś dośc długo płukac cały obieg zastepując chłodnice, następnie zamontować nowa chłodnice, licząc na to, że złogi te powstały w skutek usterki która zostałą usunięta wczesniej |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Janq
Forumowicz

Auto: Primera P11GT
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Lis 2015 Posty: 384 Skąd: LU/DW
|
Wysłany: 19-02-2016, 19:01
|
|
|
Są płukanki do układów chłodniczych - na przykład Liqui Moly. Wypłucz układ i zobacz co będzie.
Złogi powstają w skutek niewymieniania płynu co określony interwał wymiany. |
_________________ プリメーラ P11GT
_ |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 20-02-2016, 22:45
|
|
|
Wg mnie spuściłeś tylko płyn z chłodnicy a nie z bloku silnika. Nie wystarczy tylko korek w chłodnicy odkręcić by spuścić cały płyn z całego układu. Ja ostatnio pojechałem na wymianę płynu chłodniczego i mi wmawiali ze wchodzi tylko 1,5L gdyż tyle spuścili. |
|
|
|
 |
joachim
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.9 Did 2002 r.
|
Wysłany: 21-02-2016, 16:01 Brudny...
|
|
|
dziękuje wszystkim za podpowiedzi....wyleciało ok 5 l...myślalełem ze korek jest w najniżej położonym punkcie i prawie wszystko zlatuje tym korkiem.... |
|
|
|
 |
|