|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pompa paliwa Vacum 2.0DiD |
Autor |
Wiadomość |
Puzonik83
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2014 Posty: 78 Skąd: Kraśnik
|
Wysłany: 05-01-2016, 23:38 Pompa paliwa Vacum 2.0DiD
|
|
|
Kilka dni temu wychodząc z Outka poczułem zapach ropy, zacząłem szukać i zauważyłem, że przewody na pompie paliwa Vacum są mokre. Byłem w ASO i powiedzieli mi, że to się często zdarza ale tej pompy się nie uszczelnia tylko wymienia. Niby "ładną'' używkę można kupić za około 100 PLN, ale na internetach są zestawy naprawcze do tej pompy, kilka uszczelek i śrub za kilkanaście złotych. Z kolei nowa taka sama pompa Boscha kosztuje 820 zł . Przerabiał ktoś tutaj już ten temat?
[ Dodano: 09-01-2016, 23:12 ]
Dzisiaj się przyjrzałem, zdjąłem obudowę filtra powietrza, żeby był lepszy dostęp, i się okazało, że to tylko obejma na jednym wężyku była słaba, prawie wcale nie trzymała, pompa raczej jest OK, wymieniłem obejmę i chyba będzie dobrze. A w ASO nawet obejrzeć nie chcieli tylko do wymiany, bo one tak mają, ciekną i nic się nie da zrobić. |
|
|
|
 |
|
|