|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 Sport Edition, Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
Drraven
Nowy Forumowicz I<3K
Auto: Szukam Galanta 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2015, 17:37 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 Sport Edition, Szczecin
|
|
|
Witam proszę o opinie samochodu z tego ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/mits...html#1906889c7c
Kod: | Na sprzedaż wystawiam swój prywatny samochód.
Mitsu prezentuje się wspaniale. Z zewnątrz ciężko do czegokolwiek się przyczepić ;). Silnik bez żadnych zastrzeżeń, ostatnio sprawdzony hobbistycznie (wielkie otwarcie hamowni w Szczecinie) i wykazało 163,8 KM. Środek zadbany, czysty bez dziur czy przetarć. Nikt nigdy w nim nie palił ;). Klimatyzacja również działa bardzo dobrze. W ciągu ostatniego roku wymieniłem:
- wszystkie 4 amortyzatory
- przednie i tylne tarcze z klockami
- olej silnikowy
- wahacze przednie dolne tylne
- przed sezonem oczyszczono klimatyzację wraz z wymianą filtra pyłkowego
Ewentualne pytania na mail, bądź telefon, również odpowiadam na sms. Mogę nie odbierać pomiędzy 8-17 aczkolwiek będę starał się oddzwaniać. Dokładniejsze zdjęcia również mogę przesłać drogą pocztową.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam na jazdę próbną.
|
Tak więc co panowie na to? Takiego ogłoszenia jeszcze tu w tematach nie widziałem a przeglądam ich dużo. Czy to dobra cena bo zależy mi na właśnie takim wyposażeniu i silniku. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-07-2015, 17:56
|
|
|
Kielichy rzeźbione, wygląda na świeżą robotę, ciekawe czy ruda nie wyjdzie za miesiąc, jak to bywa w naprawach nadkoli na szybko. |
|
|
|
 |
Drraven
Nowy Forumowicz I<3K
Auto: Szukam Galanta 2.5 V6
|
Wysłany: 04-07-2015, 18:04
|
|
|
Dzięki Hugo,
To mnie właśnie zastanawia i fakt sport edition co to w ogóle jest. Wygląda jak galant (liczniki moim zdaniem ma ładne zamontowane ale zmiana zegarów to nie problem). Co do kielichów widać, że coś robione a nic nie napisane i nie wiem jak to interpretować.
Myślicie, że wyśle pocztą elektroniczną pdfa z hamowni ? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-07-2015, 22:27
|
|
|
Szukasz takiego wyposażenia i silnika i nie wiesz co to wersja Sport Edition? Od wersji podstawowej, czyli GLS różni się zupełnie innym przednim zderzakiem, ma większe przednie hamulce oraz wnętrze w czarnym kolorze. Do tego przeważnie ta wersja miała montowane sprężyny obniżające o 30 mm firmy Eibach. |
|
|
|
 |
kabar
Forumowicz
Auto: inny
Kraj/Country: Montenegro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: dokąd
|
Wysłany: 05-07-2015, 10:15
|
|
|
Hugo napisał/a: | Kielichy rzeźbione, wygląda na świeżą robotę, ciekawe czy ruda nie wyjdzie za miesiąc, jak to bywa w naprawach nadkoli na szybko. |
Niestety wygląda na kiepską robotę, w stylu, naspawamy blaszkę i nie będzie widać.
Ja zawsze wycinam to co jest rude, piaskuje, zabezpieczam i dopiero spawam. Po takiej robocie nie powinno być widać gdzie i co było spawane. |
|
|
|
 |
Komarrr
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 13-07-2015, 21:20
|
|
|
Cześć wam, widzę, że ktoś tu pyta o mojego galanta . W dniu dzisiejszym był u mnie jeden z waszych kolegów i dał mi znać iż był post na tym forum. Ogólnie posiadam zdjęcia z naprawy tych kielichów, nie, nie były robione na sztukę, a pode mnie. Zostało to pokryte gumą na samej górze, aby szpachla którą trzeba było niestety tam nałożyć nie pękała. Zdjęcie słabej jakości dlatego tak strasznie to wygląda. Samochodem jeżdżę od roku i w sumie wszystko jest ok. Wygląda jak milion złotych ;p. Jedynie jest jeden dziwny mankament, otóż delikatne piszczenie z silnika (cały okres jaki nim jeżdże, nie przeszkadzało mi). Postaram się to sprawdzić w najbliższym czasie. Pamiętajcie że posiadam więcej szczegółowych zdjęć, wystarczy spytać . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-07-2015, 21:33
|
|
|
Komarrr napisał/a: | Zostało to pokryte gumą na samej górze, aby szpachla którą trzeba było niestety tam nałożyć nie pękała. | A kto to taką filozofię prawi, że guma na szpachli zapobiega jej pękaniu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Komarrr
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 14-07-2015, 08:53
|
|
|
Faktycznie pomyliłem się. Ta masa uszczelniająca (na bazie MS polimerów firmy wurth) została nałożona zamiast szpachli. Jak wiemy kielichy podczas jazdy pracują, dzięki temu że jest ona bardziej elastyczna jest wielce prawdopodobne że lepiej to wszystko uszczelni niż szpachla. Nie wygląda to najpiękniej ale jest zrobione to tak by mieć spokój z kielichami na dłużej. Zreszta cytuje "do uszczelnienia połączeń na zakładkę elementów nadwozia w komorze silnikowej, bagażnika, podłogi, mocowań zawieszenia oraz nadkoli itp.". Jak już pisałem pozwoliłem tak zrobić dla siebie, a nie na sprzedaż. Naprawa była w marcu i do dzisiaj nie minęło dużo czasu ale oczywiście nic się tam nie dzieje. Wszystko nadal jest ok . Jak będę wieczorem w domu postaram się wrzucić zdjęcia.
Skan hamowni, ktoś pytał http://zapodaj.net/0cea58bd98762.jpg.html
Słuchajcie, samochód nie jest jednak na sprzedaż, ciężko znaleźć coś ładniejszego, o porównywalnej mocy i rocznika w tej cenie, może za rok . Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
morfeusz_09
Nowy Forumowicz
Auto: Mitschbishi Galant 2.5 v6
|
Wysłany: 10-01-2016, 12:03
|
|
|
Witam wszystkich, jestem nowy więc sorry jak coś namieszam. Temat jest taki...chcę kupić galanta 2.5, mam na oku coś co obecnie jest w Gryfinie, trzeba go obejrzeć i po ogledznach ewentualnie kupić...problem w tym ze ja do Gryfina mam 700km no i tu moja prośba, jeśli jest ktoś w okolicy i ma pojęcie na temat oraz chwilę czasu fajnie byłoby gdybyście mogli spotkać się z chlopem i obejrzeć auto. Sami rozumiecie sytuację. Jeśli to możliwe to z góry dzięki, kontakt do mnie marcin_wojdyla@bo.pl bądź 788474145. Pozdrawiam |
_________________ Good luck... |
|
|
|
 |
|
|