|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CSx Ogólne] dziwny problem ze spryskiwaczem |
Autor |
Wiadomość |
Iwonka
Forumowicz
Auto: był Lancer kombi 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 183 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 30-01-2016, 11:17 [CSx Ogólne] dziwny problem ze spryskiwaczem
|
|
|
Witam,
nie spodziewalem sie ze tak prosta naprawa moze spowodowac jakikolwiek problem - a jednak! Jakis czas temu udalo mi sie zepsuc dysze spryskiwacza po stronie kierowcy, probujac ja wyregulowac ulamalem w niej igle, tak wiec sikal tylko 1 strumien. Dojrzalem w koncu i zakupilem nowy zestaw MN169829 w ASO (dysza+wezyki+zaworek) i dzis zabralem sie za wymiane.
Wyjalem stary zestaw (nowy jest identyczny z dlugoscia wezykow i naklejkami na nich wlacznie), wlozylem nowy, calosc zmontowalem i ulozylem wezyki identycznie jak bylo fabrycznie czyli tak
zadowolony wsiadlem do auta, wlaczylem spryskiwacz i stwierdzilem ze dziala strona pasazera a kierowcy wcale Zajrzalem pod maske - nic sie nie wyczepilo, nic nie zagielo. Sprawdzam na podniesionej masce - dziala. Maska opuszczona ale nie zatrzasnieta - dziala. Zatrzasnieta - nie dziala!!! Ogladalem to jeszcze kilka razy, sprawdziem calosc wezykologii (jakby to moglo miec cos do rzeczy), probowalem podgladac czy przy zamknietej masce cos przyciska wezyk - nie wyglada na to, ale dzialac nie ma zamiaru. Co wiecej jesli na zamknietej masce pociagne dzwignie zamka i zwolnie ja - zaczyna dzialac. edit
po dluzszej chwili roznych eksperymentow, (nic nie dalo ) oraz zuzyciu sporej ilosci plynu zmienilem polozenie wezyka na takie - pod wygluszeniem znalazlem nawet zaczep na wezyk - ale tak na pewno nie bylo wczesniej ulozone
i teraz dziala jak powinno. Fajnie ale zebym cos z tego rozumial to nie ...
Moglby ktos spojrzec pod maske i dac mi znac ktora wersja wezykologii jest obecna?
pozdr
Alex |
Ostatnio zmieniony przez tyku 30-01-2016, 12:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 30-01-2016, 12:27
|
|
|
Może po zamknięciu maski rozpórka przyciskała wężyk. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Iwonka
Forumowicz
Auto: był Lancer kombi 1.6
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 183 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 30-01-2016, 13:27
|
|
|
tyku napisał/a: | Może po zamknięciu maski rozpórka przyciskała wężyk. |
rozporka jest ladnych pare cm dalej poza tym siedzi w aucie od kilku lat i problemu nie bylo. Normalnie czary jakies
pozdr
Alex |
|
|
|
 |
kamel1015
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Kombi Sport
|
Wysłany: 02-02-2016, 13:30
|
|
|
Iwonka specjalnie dla ciebie zdjecia ja mam u siebie tak oryginalnie.
 |
|
|
|
 |
|
|