Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2DID] Bagażnik dachowy
Autor Wiadomość
michal87 
Forumowicz

Auto: Pajero 2003 long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-02-2010, 22:40   [3.2DID] Bagażnik dachowy

Witam,w moim pajero nie ma relingów fabrycznych tylko biegną 2 uszczelki na całą długośc auta,jakie konkretne części były by potrzebne do końcowego montażu boxu dachowego?jak się kształtują ceny części uzywanych lub nowe tańszych firm? :lol:

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 19-02-2010, 07:48   

Relingi montujesz przez te paski czarne. Wiercisz trzy dziurki na jeden reling, Musisz odgiąć podsufitkę, żeby zakręcić nakrętkę.
Koszt relingów nowych 1099 zł.

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 19-02-2010, 08:21   

Możesz też dokupić poprzeczki z uniwersalnymi uchwytami np. Thule. Poszukaj na ich stronie, jest tam konfigurator.
Szacunkowy koszt to kilkaset złotych.

kalorak 
Nowy Forumowicz

Auto: VW
Wysłany: 03-02-2016, 09:18   

Witam wszystkich forumowiczów, jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero III, mam pytanie czy do założenia belek bagażnika trzeba ściągać listwy dachowe? W moim autku nie mam relingów, a gościu w sklepie po sprawdzeniu że są uchwyty do bazy pod listwą twierdzi że listwę trzeba zdemontować, chyba jest w błędzie bo za każdym razem musiałbym męczyć się ze spinkami. Proszę o informację z góry dziękuję.

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 03-02-2016, 14:00   

Są różne konstrukcje podstawy/bazy belki. Jeżeli opiera się o krawędź korytka - nie musisz listwy ściągać. W przypadku, gdy podstawa wchodzi w dno korytka - nie zdjęta listwa ulegnie bezpowrotnemu zniekształceniu.

kalorak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-02-2016, 17:10   

Znalazłem na alle... używany bagażnik oryginalny do Pajero III, przeszukałem neta ale nie znalazłem instrukcji montażu,
Właśnie dzisiaj byłem jeszcze w innym sklepie z bagażnikami i sprzedawca mi powiedział że jeśli bagażnik jest dedykowany do auta to powinien być zakładany pod listwę, tak aby w dachu nie zostawały otwory po spinkach ( chyba ma rację).

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 03-02-2016, 19:08   

kalorak napisał/a:
sprzedawca mi powiedział że jeśli bagażnik jest dedykowany do auta to powinien być zakładany pod listwę, tak aby w dachu nie zostawały otwory po spinkach
...sprzedawca zaciemnił sprawę. W dachu - w wersji bez relingów - nie ma żadnych otworów. Listwa w rynience dachu mocowana jest "zatrzaskowo" poprzez spinki o sprężystych zaczepach.

kalorak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-02-2016, 21:50   

Już wszystko wyjaśnione, zakupiłem belki dedykowane do Pajero bez relingów, bardzo dziękuję za wyjaśnienia.
nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie ale nie wiem gdzie zamieścić
Otóż mam zamontowane opony BF Goodrich a/t 265/70R16 jak one sprawują się na ubitym śniegu, wybieram się w nasze góry i nie wiem czy zakupić łańcuchy, nie było do tej pory takich opadów śniegu w mojej okolicy aby je sprawdzić. Nie wiem czy są śliskie, czy na załączonym napędzie sobie poradzą na ubitym śniegu.

Odpowiedz do tematu