Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
TPMS czujnik spadku cisnienia w kolach-jak wylączyć ??
Autor Wiadomość
kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2014, 08:18   TPMS czujnik spadku cisnienia w kolach-jak wylączyć ??

Witam.posiadam outlandera II 3,0 V6.Nie moglem nigdzie znaleźć na forum dlatego chciałem spytac czy wiecie jak usunąć , bądź zresetować blad TPMS SERVICE REQUIRED , który wyswietlil mi się po zalozeniu innych felg niż oryginalne.Nie chce mi sie przekladac czujnikow w oryginalnych felg dlatego pytam jak wylaczyc tą wkurzającą kontrolke spadku ciśnienia powietrza w kole????Z góry dziekuje.

GrzesiekJozefow 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-04-2014, 14:46   

http://forum.mitsumaniaki...hlight=#1138267

Grzesiek

LukaszW998
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2017, 15:57   

kubabrzesko napisał/a:
czy wiecie jak usunąć , bądź zresetować blad TPMS SERVICE REQUIRED , który wyswietlil mi się po zalozeniu innych felg niż oryginalne

Czołem... W warunkach typowej wulkanizacji, potrzeba znaleźć obiekt, który posiada zestaw narzędzi do pojazdów Mitsubishi, które w świecie TPMS uchodzą za uciążliwe, bo wymagające.

Typowe, popularne urządzenie do obsługi TPMS - ATEQ VT56 OBD2 w wersji podstawowej nie radzi sobie z tym pojazdem, bo zgłasza monit, który mówi, że auto powinno być serwisowane np. w serwisie autoryzowanym Mitsubishi. ATEQ wyprodukował natomiast opcjonalny moduł dodatkoy, którym wiele razy obsłużyłem i pomogłem innym obsłużyć pojazdy Mitsubishi.
Poszulkaj zatem warsztatu, który posiada komplet:
ATEQ VT56 OBD2
Moduł ATEQ MitsuReset

Film przedstawiający złącza MitsuReset znajdziesz niżej:
Tu MitsuReset video

Moduł MitsuReset potrzebny będzie do aktywowania Twoich czujników poprzez złącze OBD2. Urządzeniem ATEQ VT56 Obd2 natomiast wzbudzasz każdy z czujników Twojego Pojazdu (LP, PP, PT, LT).

Odpowiedz do tematu