|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Zmiana i rozbudowa fabrycznego audio |
Autor |
Wiadomość |
marioIII
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-01-2021, 16:23 [II 2.0 DID] Zmiana i rozbudowa fabrycznego audio
|
|
|
Dojrzewałem 8 lat do poprawy fabryki, ponieważ mam fabryczny zestaw z clarionem auto trafi do zaprzyjaźnionego serwisu caraudioteam w Dąbrowie Görniczej. Będę robił tam już trzeci samochód. Tym razem poprzeczka poszła w górę, wpadną nowe głośniki przód, tył wyłączam, wygłuszenie konkretniej niż zwykle robiłem, osobny wzmac na woofery 4-kanałowy z dsp, śubek i skrzynia bez wbijania w boczek bo zamały litraż do tego monoblok lub dwukunałowka w mostku. Realizacja 27-30 stycznia. Zobaczymy jak to zagra do tej pory grały mi w autach sprzęty z u-dimension i ground zero a głośniki Dego i Morel tym razem wpadnie sprzęt Helixa , swans i Dego ew zmiany po pierwszym odsłuchu na inne warianty, oczywiście cała instalacja do wym. Zostaje tylko Clarion. |
_________________ były chyba wszystkie renówki a od 2012 out II lift teraz dołączył do niego OUT III lift 2.0 benz aut.4x4 |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 16-01-2021, 10:09
|
|
|
Cześć. Rzeczywiście to już projekt nie lichy,jakieś zapisy na odsłuchy przewidujesz ?
W tym miejscu wypada wyjaśnić dla gości Twojego postu że taka zabawa nie jest w celu rozerwania karoserii tylko żeby czułe ucho doceniło - po zakończeniu prac i należytej regulacji na wzmacniaczach oraz stacji - pojawiającą się wówczas tzw scenę muzyczną. Oczywiście też jest pokusa sprawdzenia możliwości w decybelach do poziomu poprawnego brzmienia. Choć wiadomo że z 13.5 V cudów nie ma - wzór jest na to jeden. Znam stacjonarne projekty car-audio demo z zasileniem 230V ale to inna bajka. Wracając do twojego sprzętu - ciekaw jestem jakie zastosujesz tweetery ? Pzdr Jurellas |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
marioIII
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 benz
|
Wysłany: 20-01-2021, 14:43
|
|
|
Dam znać o szczegółach po odbiorze czyli 30.01.2021 r.
Powiem tylko, że zrezygnowaliśmy z tweeterów Dego i ich zwrotnic..
[ Dodano: 25-01-2021, 15:02 ]
Witam, padł mi wczoraj odczyt płyt cd w clarion nx501e i zastanawiam się czy jest sens naprawiać... nie wiem jaki koszt, czy może kupić coś markowego, np. pionier albo nowego clariona, co możecie polecić zależy mi na fuknkcji przechwycenia widoku ze smartfona dla używania googlemaps i solidnym dzwięku z cd/dvd
Zestaw zamontowany, clarion nie do uratowania się okazał także czekam tylko na PIONEER AVH-Z5200DAB
wysokotonowe poszły z dego bo planowane nie zmieściły się w fabryczne otwory, na razie trochę mnie drażnią ostre góry zobaczymy najwyżej wskoczą inne, czekam jeszcze na radio i ostateczne strojenie
póki co gra z jakimś niskim modelem pioniera w 2din.
specyfikacja:
HELIX M FOUR DSP - 4-KANAŁOWY 4Ω: 4 x 100 W
Dego PO-650 SET Moc RMS: 100 W Moc Max: 120 W 4 Ohm
Helix D ONE 4Ω: 1 X 20O W
helix k10w subwofer Moc RMS: 300 W
 |
_________________ były chyba wszystkie renówki a od 2012 out II lift teraz dołączył do niego OUT III lift 2.0 benz aut.4x4 |
|
|
|
 |
|
|