Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Pompa wspomagania
Autor Wiadomość
lukaszenkoo 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2012, 17:00   [Cari 1.6] Pompa wspomagania

Witam
jak w temacie mam problem raczej napewno z pompa wspomagania... a mianowicie najbardziej jest to odczuwalne przy parkowaniu kiedy stoja na odpalonym silniku nie mozna normalnie skrecic kierownicy dopiero jak dodam troche gazu to idzie w miare lekko jakies porady co mozna zrobic?? moze da sie jakos naprawic bez koniecznosci wymiany pompy?? Prosze o pomoc!!:)

Grahamos 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 98r.
Wysłany: 06-04-2012, 22:12   

Ja obstawiam na płyn i polecam sprawdzić poziom, możliwe że jest go mało ewentualnie się zapowietrzył układ. Można też sprawdzić naciąg paska.

pakson 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA
Wysłany: 15-04-2012, 22:50   

ja u rodzicow w carismie mam to samo gdzies czytalem ze jesli na obrotach powyzej 2000rpm kreci sie kierownica bez problemu a na wolnych jakby wspomagania nie bylo to znak ze pada pompa wspomagania...

mam pytanie gdzie w carismie spuszcza sie plyn wspomagania?

patriotazz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer
Wysłany: 16-04-2012, 00:29   

według mnie są 3 wyjscia, kupić nowa, kupić używaną lub oddać obecna do regeneracji( ja bym wybrał tą ostatnią)

CARISMA 96' 1.6 GLX XII.2007- do jej końca XI 2012
GALANT 97' 2.5 V6 X. 2012
Hyundai Lantra(skończył na złomie)
Lancer:)

ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
Wysłany: 09-02-2016, 13:32   

Witam!
Z powodu pisków wymieniłem ostatnio rolke napinacza paska wielorowkowego. Okazało się że tak do końca wszystko nie ucichło. Mam wrażenie że tym razem piski wydobywają się w okolicy pompy wspomagania. Tylko i wyłącznie na zimnym silniku i ustępuje może po minucie. W związku z tym mam pytanie: czy można jakoś wymienić łożysko na kole pompy wspomagania? a może to inna przyczyna? będę wdzięczny za pomoc...

teedy600 
Nowy Forumowicz
teedy

Auto: carisma 1.6 lpg
Wysłany: 09-02-2016, 19:21   

Prawdopodobnie masz zatartą pompę.U mnie było podobnie ,więc niedługo twoja pompa będzie WYŁA nie piszczała .
Ja kupiłem sprawdzoną używkę tylko uwaga są chyba dwa rodzaje do cari

paskon z wyrównawczego wylewasz co można odczepiasz powrót i wkładasz w butelkę po napoju
otwór po powrocie zaślepiasz i lejesz nowy płyn druga osoba kręci kierą na wyłączonym silniku do oporu prawo lewo a ty uzupełniasz żeby nie zapowietrzyć układu
Powodzenia

ManWithNoName 
Forumowicz
ManWithNoName

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2000 r.
Wysłany: 10-02-2016, 08:42   

płyn nie wycieka, nie ma żadnych innych objawów przy kręceniu kierownicą, tylko popiszczy i przestanie... pytanie teraz jaka pompa będzia pasowała do Cari 1.6 jeśli jest kilka rodzajów. na alledrogo wdziałem od modelu z 98 roku przed liftem i na pierwszy rzut oka wygląda tak samo

Odpowiedz do tematu