Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E54A 2.0 V6] Problemy z galantem
Autor Wiadomość
adamoka 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 15-02-2016, 19:57   [E54A 2.0 V6] Problemy z galantem

Witam. Problemy pojawiają się gdy na dworze jest wilgotno i pada deszcz. Wczoraj autko gdy odpaliłem nie było ssania, zgasło, podczas jazdy zaczęło mi nagle szarpać, spadać z obrotów, obrotomierz szalał. Dziś po pracy odpaliłem autko wszystko cacy. Ssanie jest, super obroty, zero falowania, temperatura wzrosła do ok. 65 o C , przełączyło na LPG 2 minuty popracował na wolnych obrotach i nagle bum. Zgasł na dobre. Kręci, nie ma iskry.
Podejrzeniem padł czujnik HALLA.
Odpiąłem kostkę od czujnika żeby wykluczyć zwarcia, czy dochodzi prąd itp. Otóż z moich obserwacji wyszło : po przekręceniu kluczyka na zapłon, do kostki dochodzi 14,2 V. Po wyjęciu kluczyków ze stacyjki nie ma napięcia, ale za to jest zwarcie na 2 pinach.
Dodam, że uprzednio bardzo mi galant wariował również gdy było mokro .
Proszę o podpowiedzi

tpodsiadlo 
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2016, 08:08   

14.2? sprawdz regulator napiecia, powinno byc max 12.5 na zgaszonym

zwarcie nie sprawdzisz bo to idzie przez elektronike komputera, chyba, ze rzeczywiscie pokazuje 0,0Ohm.

na poczatek sprawdz bledy, podem zresetuj kompa.
przyczyn braku iskry moze byc duzo... ale jesli szarpalo przyjrzalbym sie tranzystorom od cewek.

Odpowiedz do tematu