Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio oryg. kostki dwie po wyjęciu radia...
Autor Wiadomość
Carra 
Forumowicz
Carra

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-09-2022, 14:56   Radio oryg. kostki dwie po wyjęciu radia...

cześć Wam
chcę zmienić radio i po wyjęciu starego mam teraz dwie kostki szeroka i mała, ponieważ mam oryg. wbudowany ekran z mits. problem w tym, że te kostki mają każdy kabel innego koloru do tego dwie i nie wiem co jest do czego\\ na razie gra mi radio ale tylko głośniki przód \\ i nie działa np. ten ekran u góry chyba że ruszę nawiew klime czy temp.//

kupiłem adapter RADIO ALPINE do PAJERO III

ale\\ nie gra tył i nie działa ten górny ekran , znika np. ikona nawiewu po kilku sekundach

do czego służy ta mała kostka która była w oryg. radiu\ ???
kable w kostkach są fatalnie oznaczone każdy inny.. zakładał ktoś inne radio ??

Mam teraz Alpine INE W 970 BT plus adapter z allegro do Pajero i tego radia ale kiepsko gra i kiepsko działa ekran górny i radio się ciągle resetuje po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki77

[ Dodano: 06-09-2022, 11:40 ]
chodzi mi o jakiś schemat kostek, który kabelek do czego służy, ponieważ każdy ma inny kolor i nie ma czarnych pasków na nich jak MINUS np do głośnika.. tylko plamki ale są na każdym szare....

Carra napisał/a:
cześć Wam
chcę zmienić radio i po wyjęciu starego mam teraz dwie kostki szeroka i mała, ponieważ mam oryg. wbudowany ekran z mits. problem w tym, że te kostki mają każdy kabel innego koloru do tego dwie i nie wiem co jest do czego\\ na razie gra mi radio ale tylko głośniki przód \\ i nie działa np. ten ekran u góry chyba że ruszę nawiew klime czy temp.//

kupiłem adapter RADIO ALPINE do PAJERO III

ale\\ nie gra tył i nie działa ten górny ekran , znika np. ikona nawiewu po kilku sekundach

do czego służy ta mała kostka która była w oryg. radiu\ ???
kable w kostkach są fatalnie oznaczone każdy inny.. zakładał ktoś inne radio ??

Mam teraz Alpine INE W 970 BT plus adapter z allegro do Pajero i tego radia ale kiepsko gra i kiepsko działa ekran górny i radio się ciągle resetuje po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki77

[ Dodano: 08-09-2022, 09:50 ]
albo do czego służy ta druga mniejsza kostka do radia , ( są dwie szeroka m.in. do głośników i jest ta mniejsza ona ma 4 kabelki, czerwony niebieski biały i zielony *

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 08-09-2022, 10:46   

Mała to może idzie do wyświetlacza.

Carra 
Forumowicz
Carra

Wysłany: 08-09-2022, 21:29   

ta mniejsza była też w radiu tym oryg. cd radio mitsubishi, a wyświetlacz jest od tyłu podpięty.... nie wyciągam tego jest jak był, wyżej ,,, teraz nad radiem DIN 2\\

wydaje mi się, że po podpieciu tej małej do radia oryg. działa ten górny ekran..... a teraz nie działa ten ekran chyba że ruszę gałki z ogrzewania ,,, to pojawi się krótko ikona np nawiewu....

dzięki za wiadomość !! ciekawe do czego trzeba podłączyć tę małą teraz.... hmm

do tego nie działają tylne głośniki mimo nowego ISO do Alpine przeznaczonego do Pajero III kostek...

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 09-09-2022, 08:20   

Przewody od instalacji radiowej auta dość łatwo obadać samemu, wystarczy zwykła probówka do instalacji 12V i zużyta bateria AAA. Najpierw szukasz zasilania + stałego przy wyjętym kluczyku. Jeden koniec próbnika gdzieś do masy auta np. przy zamku na słupku a drugim szukamy badając wszystkie przewody. Jak znajdziesz to przekręcasz klucz w stacyjce i szukasz ponownie plusa po stacyjce. Następnie włączasz światła pozycyjne i szukasz przewodu sterującego podświetlaniem auta, ważne by go znaleźć jak występuje bo często jest mylony z masą jak światła są wyłączone. Jeśli podepniemy pod niego masę radia to na wyłączonych światłach radio będzie działać ale jak włączymy światła to zaczną się cyrki z działaniem radia i może spalić się bezpiecznik od pozycyjnych. Jak masz te przewody to resztę sprawdzasz baterią AAA dotykając jeden do minusa i tak trzymając ten jeden resztę przewodów pojedynczo dotykasz do plusa. Kiedy trafisz na konkretny głośnik usłyszysz cichy jego szum podczas dotykania. To jest najprostszy sposób jak nie mamy schematy czy jak w oznaczeniu kabelków nie można doszukać się logiki :)

Carra 
Forumowicz
Carra

Wysłany: 10-09-2022, 13:30   

Plecho dobry pomysł ! sprawdze i dam znać pozdrawiam

Odpowiedz do tematu