Otwarty przez: arekp 02-02-2007, 02:33 |
Windows Vista Upgrade |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 30-01-2007, 15:27 Windows Vista Upgrade
|
|
|
Przypominam posiadaczom komputerow z logo Windows Vista Capable, ze dzis odbyla sie premiera i czas na upgrade z XP do Vista
Upgrade dostepny jest dla licencji zakupionych po 26 pazdziernika.
Jesli z zakupem komputera nie bylo formularza aktualizacyjnego nalezy wybrac wlasciwy z tej strony (na dole): http://www.microsoft.com/...acja/vista.aspx
Pozniej nalezy udac sie na strone strone http://upgradeweb.moduslink.com/vista/ i przejsc kreator.
Upgrade w moim przypadku (xp pro) byl bezplatny, koszt przesylki niecale 16Euro (mozna zaplacic karta lub przelewem).
Jesli posiadacie office zakupiony po 26 pazdziernika to rowniez mozna wziasc udzial w programie, procedurka pewnie podobna - nie posiadam (jeszcze) Office`a wiec nie przechodzilem. Wiecej na http://www.microsoft.com/...office2007.aspx |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
Ostatnio zmieniony przez arekp 02-02-2007, 02:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 31-01-2007, 00:01
|
|
|
arekp napisał/a: | Bezplatny upgrade dostepny jest dla licencji zakupionych po 26 pazdziernika. |
Bezpłatny upgrade dotyczy tylko systemów Windows XP Pro oraz Media Center Edition. Upgrade z wersji home możliwy jest tylko do wersji Vista Home Basic (koszt upg.: 49$) oraz Home Premium (koszt 79$). W obu przypadkach dochodzą koszty przesyłki (kwotę podał Arek).
Edit: zmiana ceny |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-01-2007, 01:41
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | Bezpłatny upgrade dotyczy tylko systemów Windows XP Pro oraz Media Center Edition. |
Przeedytowalem swoj post Spieszylem sie i odruchowo pisalem o bezplatnym upgrade majac w swiadomosci, ze nic za niego nie zaplacilem. Sorki za niedopatrzenie i dzieki za czujosc. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-03-2007, 14:14
|
|
|
Cytat: | Dziękujemy za złożenie zamówienia na Windows Vista Business 32-bit DVD OEM.
Weryfikacja zamówienia zakończyła się pomyślnie i zostało ono skierowane do realizacji. Zamówienie zostanie zrealizowane w ciągu 4 – 6 tygodni, a o wysyłce poinformujemy pocztą elektroniczną. |
A teraz czekam na dostarczenie krazka |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 06-03-2007, 21:04
|
|
|
Arku, znalazłem na necie w jakimś sklepie ( http://sklep.centrumxp.pl/default.aspx ) Vistę Home OEM 32BIT za 339zł. Jaka opcja jest dobra dla użytkownika domowego? żeby nie trzeba było zmieniać drastycznie konfiguracji (przykładowo Celeron 2.66GHz + 512RAM) |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-03-2007, 21:44
|
|
|
Cytat: | Windows Vista Home Premium
Zalecane wymagania systemowe
* 32-bitowy (x86) lub 64-bitowy (x64) procesor o szybkości 1 GHz,
* 1 GB pamięci systemowej,
* dysk twardy o pojemności 40 GB oraz co najmniej 15 GB wolnego miejsca,
* obsługa grafiki DirectX 9:
o sterownik WDDM,
o co najmniej 128 MB pamięci na karcie graficznej,
o sprzętowa obsługa funkcji Pixel Shader 2.0,
o 32 bity na piksel,
* stacja dysków DVD-ROM,
* karta dźwiękowa,
* dostęp do Internetu (może być płatny). |
wymagania |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 07-03-2007, 07:13
|
|
|
arekp opłaca się brać Windows Vista Home Premium ? Czy lepiej tą z najwyższej półki bo jak patrzyłem na zestawienie to ta wersja mocno pocięta.... Jak to z tym jest? |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-03-2007, 09:40
|
|
|
Pitbull71, najlepiej brać Ultimate
Tyle, że to sporo kosztuje.
Wszystko zależy od tego, jak używasz kompa. Na stronie M$ jest ładna tabelka, w której masz zaznaczone jaką funkcjonalność posiada każda z wersji. Musisz ją przejrzeć i zobaczyć czy czegoś w Home Premium będzie ci brakowało.
Ja osobiście używam właśnie Home Premium i niczego mi nie brakuje (zwłaszcza odkąd nie mamy sieci osiedlowej i nie muszę nic udostępniać ). |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
|