witam brak mocy na całym zakresie |
Autor |
Wiadomość |
Zawisza Gruszka
Nowy Forumowicz
Auto: Sigma Kombi; mazda 626 Ge,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2016, 10:55 witam brak mocy na całym zakresie
|
|
|
witam wiem że będę powtarzał temat i powodów może być dużo; ale każdy temat jest jednak inny i może uda się dzięki mojemu tematowi zgromadzić wszystkie informacje tutaj.
jak w temacie brak mocy w całym zakresie; czyli muli tak że maluch by mógł wyprzedzić.
lambda zmierzona voltomierzem działa w zakresie 0,43 V nie przekracza 1V
przepływka na odłączonej mam uczucie trochę słabszego samochodu ale to może być pozorne; wymieniłem jest to samo nie wiem czy była dobra jak by nie było używka może propozycje jak sprawdzić?
lampki silnika nie ma próbowałem przepinać lampki z tyłu ale dalej się nie pali
komputer? nikt nie ma złącza 12 pinowego wszyscy obd2
odłączyłem układ wydechowy trochę się poprawiło ale tylko trochę co jeszcze można sprawdzić ? dodam że na gazie jest trochę lepiej ale tylko trochę i gazu i benzyny pali więcej niż powinien. gaz jest starego typu mikser i ma klapkę odłączyłem mikser i dalej to samo jeszcze tylko klapki nie odłączałem.
co jeszcze może być odpowiedzialne za to ? i jak to sprawdzić ? |
|
|
|
 |
Janq
Forumowicz

Auto: Primera P11GT
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Lis 2015 Posty: 384 Skąd: LU/DW
|
Wysłany: 28-02-2016, 11:04
|
|
|
Filtr paliwa kiedy był wymieniany? Może być też tk, że pompa paliwa kończy swój żywot.
Multimetr za wiele Ci nie powie o pracy sondy. Lepszy jest oscyloskop. |
_________________ プリメーラ P11GT
_ |
|
|
|
 |
maniekw18
Forumowicz
Auto: Sigma 3.0 V6 24v
|
Wysłany: 28-02-2016, 11:17
|
|
|
A w którym miejscu odlaczyles układ wydechowy, może katalizator jest zapchany ja miałem tak w jednym aucie jak u Ciebie i okazało się ze katalizator zapchany |
|
|
|
 |
Zawisza Gruszka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-02-2016, 13:15
|
|
|
Katalizatora nie ma odcięty tuż za sondą pompa paliwa brałbym pd uwagę jak by na gazie miał swoją moc na gazie jest lepiej ale tylko symbolicznie tak jak wspmniałem tylko trochę i czuć go w spalinach czyli nie jest wyregulowany mocy nie ma w całym zakresie co sądzicie o układzie zapłonowym na przewody czekam świece były wymieniane bez żadnej reakcji zostaje kopòłka i co jeszcze cewka chyba raczej by w ogòle nie odpalał i jeszcze może są jakieś czujniki pali się czujnik kontroli trakcie ABS oraz od spryskiwaczy lub układu chłodzenia i jak sprawdzić kompa?
[ Dodano: 28-02-2016, 13:18 ]
Wiem że oscyloskop byłby lepszy ale woltomierz może wykluczyć sondę przynajmniej na 85 % a jak za sprawdzenie sondy oscyloskopem mam dać 150 zł to wolę dodać i wymienić
jak się uda jutro ustawię zapłon z mitsmaniakiem tej grupy Lukasz12 jeszcze mogę podziękować za miłą rozmowę oraz przesłanie jak odczytać błędy panu z Łowicza. po tym wszystkim dam znać czy jest ok; dlaczego jadę ustawić zapłon? spróbowałem sprawdzić go ale nie umiałem dojrzeć cechy w miejscu gdzie się to sprawdza; postanowiłem ( i tu mnie pewnie wiele osób skarci) poluzować aparat i "na słuch " ustawić zapłon poczym zauważyłem ślady po śrubie czyli musiał się przesunąć ; dałem w te miejsce praca sie poprawiła moc powróciła ale chcę dokładniej ustawić zapłon bo traz bardzo długo trzyma obroty między 1200a 1500 potem spada do 1000 lukasz12 obiecał że pomoże mi w tym więc chyba jak nic sie nie zmieni to to zrobimy |
Ostatnio zmieniony przez Zawisza Gruszka 05-03-2016, 22:35, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
angelos
Forumowicz

Auto: LS460 '07, Z34A '07
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 578 Skąd: Kraków\Biecz
|
Wysłany: 01-03-2016, 16:30
|
|
|
Część, Sprawdzałeś czy zapłon jest dobrze ustawiony? |
_________________ "Shoki Hoko"
"Shoji Komei"
"Ritsugyo Boeki"
 |
|
|
|
 |
Zawisza Gruszka
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-03-2016, 18:48
|
|
|
Więc po dzisiejszym dniu moc przybyła dalej to nie to ale jest stanowczo lepiej dziękuję lukasz12. Pojechał em i ustawiliś my kąt zapłonu niedługo planuję zmienić świece no u wydech wiem że świece były wymieniane we wrześniu ale są wysadzone jakieś za12 zł
Ngk |
|
|
|
 |
|