Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mkm
10-03-2016, 19:32
Czarny _ drexvs
Autor Wiadomość
drexvs 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2012, 21:53   Czarny _ drexvs

Witam wszystkich : ) Na imię Łukasz, pochodzę ze Śląska

Przyszedł czas i na mnie kiedy zakupiłem marzenie które chodziło za mną od ponad dwóch lat, a tym marzeniem był Mitsubishi Galant !
Pewnej wrześniowej niedzieli znudzony szukaniem auta coś podkusiło mnie aby jeszcze raz zobaczyć czy nie ma na allegro nic nowego... wskoczył Galant taki jak miał być sport edition, czarny, silniczek 2.0, nawet na oryginalnych alumach, wyposażenie odpowiadało, rok trochę był już duży ale cena i pierwsze wrażenie, rozmowa z właścicielem zachęcała aby przyjrzeć mu sie bliżej. Szybka mobilizacja dogadanie się z właścicielem i następnego dnia po 300km przejechanej drogi tak na prawdę w ciemno byliśmy już przy galancie. Jak na ten rok nie było za bardzo do czego się przyczepić więc przejażdżka, dalsza rozmowa, pieniądze na stół i samochód był już mój :D Wróciliśmy nim naszymi autostradami, drogami, koleinami, dziurami i przyjechaliśmy bez żadnych przygód, zastrzeżeń nic się na prawdę nie działo. Mam go już 3 tydzień jeździ się na prawde dobrze, na razie (odpukać) nic się z nim nie dzieje, ale przejdźmy do opisu jego, zdjęć i waszej jak najbardziej ważnej opinii : )

Kupiłem go od prywatnych rąk. Był w rodzinie 5 lat. Serwisowany był do końca co mam zapisane w książeczce lecz ufać jej nie można. Autkiem śmigała podobno żona właściciela do pracy. Na prawdę było widać ze raczej handlarz to nie był :D Szczerze, to dość ciężko było im się rozstać z tym autem.

Więc tak:
Rok-98 (robertdg racja. Pomyłka moja)
Silnik-1997cm/3
Wersja- EA2A
Kolor-Czarny metalic
Wyposażenie- Klima-tronik(tak przynajmniej myślę) poduchy x2, radio jakiś soniacz :D fotele bez skóry(nie wiem czy na + czy - nie mam doświadczenia zbyt dużego) Zegarki zwykłe nad czym ubolewam :( Alumsy 17 bodajże oryginalne :)

Wiem raczej na pewno ze jest to przed liftowy model. Przynajmniej sądzę tak po tylnych lampach i białych kierunkowskazach z przodu. Mogę się mylić jednak.

A teraz o wadach i niezgodnościach które dostrzegłem. To po pierwsze, nie mam przeciwmgielnych przednich a kontrolkę mam i w zderzaku za ową siatką kostki wiszą. Nie wiem może ktoś po prostu je zdemontował. Zderzak przedni, znaczy się dolna lotka jest przytarta, widać ktoś nie zmieścił się na krawężniku. A tak wszystko jest ok :)
Zawieszenie jest twarde i chyba się nie mylę, lecz nie wali jak wpadnie się w koleiny. Trzyma się drogi na prawdę zdrowo. W aucie jest cichutko. Silnik ładnie pali nie faluje, nie jest spocony ani cholernie brudny. Nie dzieje na razie się nic.

Do zrobienia mam rozrząd w najbliższym czasie i na zimę zmienię płyny oraz oczywiście olej bo bez tego się nie da :)

Jeśli coś mi się przypomni będę dopisywał bo powoli tracę watki :D

Foty :)

Forum przeglądam, czytam prawie od półtora roku czasu. Stąd dowiedziałem się o tych samochodach prawie wszystkiego i można powiedzieć zaraziłem sie do mitsubishi :) 12 3 4 5 6
Ostatnio zmieniony przez drexvs 04-07-2015, 13:51, w całości zmieniany 6 razy  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-10-2012, 22:02   

Popraw linki do fotek, rocznik nie jest 99 tylko co najwyżej 98, fotele... hmmmm......... z tych lat najlepsza kompozycja ;-) . Jeżeli chodzi o przeciwmgłowe przednie to brakuje Ci zarówno nich (pewnie ze stelażami) jak i kratek do nich - kosztowny fant.

Zadowolenia z nabytku ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

drexvs 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-11-2012, 17:33   

Dzisiaj wymieniony olej na Mobila 1, 10W40 oraz filtry. Filtr powietrza drogi strasznie ! : O

Palik 
Forumowicz

Auto: EA5A
Wysłany: 12-11-2012, 20:30   

Wygląda dobrze SE :)
Maskownice to koszt ok. 300 zł na allegro zawsze jakieś są. Sam nie dawno zgubiłem lewy bo "dokręcę później"
Niech się sprawuje.

P.S. Popraw mocowanie zderzaka :)

drexvs 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-12-2012, 22:12   

Rozrząd wymieniony : ) W tym tygodniu planuje jeszcze płyn tylko nie wiem ile go wchodzi za bradzo ;/ I jaki jest najlepszy do miśków ?

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 09-12-2012, 22:21   

drexvs napisał/a:
W tym tygodniu planuje jeszcze płyn tylko nie wiem ile go wchodzi za bradzo ;/ I jaki jest najlepszy do miśków ?

Spokojnie potrzebujesz na wymiane 5L , jak kupisz wiecej starczy na ew. dolewki na przyszłość .

http://www.prestone.pl/pr...o-chlodnic.html

drexvs 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-12-2012, 13:33   

Pojeżdżę po sklepach i popytam o niego. Teraz jeszcze jedno mam pytanie stary płyn wylać kompletnie z chłodnicy ? Czy dolać tego co kupie do starego płynu ? Jak stary spuścić to poluzować dolny wąż od chłodnicy ? Czy jest na to inna metoda ; )

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-12-2012, 13:56   

drexvs napisał/a:
Jak stary spuścić to poluzować dolny wąż od chłodnicy ? Czy jest na to inna metoda ; )
Na dole w chlodnicy jest do tego korek.

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 10-12-2012, 16:25   

drexvs, przed zlaniem wlej płukanke i pojeździj troche to ci cały syf spłynie....spuśc korkiem spustowym w chłodnicy i nalej jakiegoś g12

bbandi 
Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5V6 98
Wysłany: 10-12-2012, 16:55   

drexvs napisał/a:
fotele bez skóry(nie wiem czy na + czy - nie mam doświadczenia zbyt dużego)

SE był projektowany pod kątem osiągów dlatego fotele skórzane to niepotrzebna waga, tak samo jak instalacja gazowa (ew opcja właściciela :twisted: ).
Autko obniżone żeby się wiatr nie obijał o podwozie :D i nie tylko...
Nakładki na progi też nie są prostą "dechą" tylko mają opływowy kształt, raczej że nie jest to wynikiem przypadku i ktoś nad tym myślał jak projektował tą wersje - osiągi to nie tylko moc
Zadowoleia z SE życzę.

drexvs 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-12-2012, 20:47   

Troche off topem w temacie polecę ale na prawde nie myślałem nawet ze gal bedzie ''aż taki'' Nie mam porównania jeśli chodzi o osiągi do żadnego auta z 2.0 silnikiem którymi ja mogłem jeździć na prawdę : ) A zadowolenie z niego pojawia się przy każdej przejażdżce nim :D I czekam końca tej jakże pięknej tylko za oknem zimy, założenia z powrotem 17 i wesołego śmigania :D

Jeszcze muszę zrobić fote na czym misiek stoi w zimę. Alumki 15 prawdopodobnie od nisana jakiegoś, na nowych continental.

PS. Wczoraj zakupiłem jeszcze ''tjuningowe'' nakrętki na wentyle niebieskie z Auchana :D +5% do szybkości :twisted: :twisted:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 10-12-2012, 22:15   

drexvs napisał/a:
Wczoraj zakupiłem jeszcze ''tjuningowe'' nakrętki na wentyle niebieskie z Auchana
Aluminiowe?

drexvs 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-12-2012, 22:21   

Prawdopodobnie tak. 7zł to chyba tak :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 10-12-2012, 22:29   

drexvs napisał/a:
Prawdopodobnie tak. 7zł to chyba tak
Nie radzę tego używać.

drexvs 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-12-2012, 23:33   

Dlaczego ? Co sie dzieje przy ich stosowaniu ? W moim motorku starym jeszcze zakręcone to mam prawie takie same i nie zauważyłem niczego dziwnego.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi