|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie podłączone (?) kable airbagu |
Autor |
Wiadomość |
alojso
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2016 Posty: 194 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 20-03-2016, 17:34 Nie podłączone (?) kable airbagu
|
|
|
Hej,
Dziś jak zajrzałem pod fotel kierowcy zobaczyłem dwa kable, które są nigdzie nie podłączone. W sumie wychodzą z podłogi 4 - dwa (żółty i czarny) są podłączone z fotelem, a dwa pozostałe (czarny 4-pinowy i biały 2-pinowy) sobie dyndają. Czy to normalne? Auto wg mojej wiedzy jest bezwypadkowe, ale trochę jestem w szoku - szczególnie że praktycznie każdy kabel jest obwiązany czarną taśmą izolacyjną, a tak raczej z fabryki nie wyjechał.... |
|
|
|
 |
jurellas
Forumowicz

Auto: outlander 2008 2.0DiD
|
Wysłany: 20-03-2016, 18:22
|
|
|
Sprawdziłem u siebie przed chwilą raz jeszcze - bo już parę miesięcy temu sprawdzałem - wszystkie cztery kostki są kompletnie podłączone. Musisz pojechać na szczegółowe badania tzn odczyt z komputra bo to może być poważna rzecz związana z bezpieczeństwem. :-/
Chociaż,ja mam fotel kierowcy sterowany elektrycznie więc mogą też tam być przewody od pochylenia oparcia. Myślę że musiał by tutaj wypowiedzieć się fachowiec od kabelków |
_________________ 126p,Zastava,126p,Golf,126p,Wartburg,125p,Polonez,Taunus,Punto,Croma,Vectra,Astra,Frontera,Audi,Jimny,Outlander 1986-20015 Zabudowa miśka - http://forum.karawaning.p...-nasza-salonka/ |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-03-2016, 20:37
|
|
|
Do jaśków przeważnie idą żółte przewody i wtyczki.
Jeśli na desce nie pali się błąd SRS to pewnie jakieś kostki podgrzewania fotela lub elektryczne sterowanie.
Oczywiście warto sprawdzić czy kontrolka SRS zapala się przy uruchamianiu silnika i gaśnie. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
alojso
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DI-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2016 Posty: 194 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 20-03-2016, 22:02
|
|
|
Sprawdziłem właśnie, że kontrolka zapala się i gaśnie, a komputer nie raportuje problemów z air bagiem (wg instrukcji powinien). Więc może to faktycznie sterowanie, dzięki za trop |
|
|
|
 |
njoy
Nowy Forumowicz
Auto: O II 2007 2.0 DiD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2015 Posty: 4 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 21-03-2016, 07:38
|
|
|
To są kostki od podgrzewania fotela i od elektrycznej regulacji fotela (biała i czarna). Instalacja Airbag tak jak koledzy pisali jest w kolorze żółtym w całym aucie. Rozłączałem to u siebie przy okazji wyjmowania foteli do koonsewacji skóry.
Pozdrawiam
Kamil |
|
|
|
 |
|
|