Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] montaż radia w colcie CAO
Autor Wiadomość
privateer87
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 13:29   [CA1A 1.3] montaż radia w colcie CAO

Witam!
mam dość nietypowy problem... przez wakacje udało mi sie odłozyc troszke grosza i postanowiłem kupic sobie radio... lecz przed zakupem natyrafiłem na pierwszy powazny problem, mianowicie w miajscu gdzie powinna byc kostka uniwersalna ISO do podłaczenia adia były dwie dziwne kostki :roll: widac je na zdjęciu... która jest do radia? i do czego jest ta druga kostka? a moze obie są do radia? proszę was drodzy forumowicze o pomoc :)

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 14:06   

ta która bedzie pasowała :) A druga sie nie przejmuj. Jak zaczniesz grzebać głębiej to możesz naprawde sporo dziwnych kabli i kostek znaleźć:) Moim zdaniem ta druga powinna iść do radia...

konradr
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 14:19   

Z tego co pamiętam obie kostki są potrzebne do podłączenie radia.Potrzebna jest przejściówka mitsubishi-ISO. Kupisz taką w sklepie nie dla idiotów albo na allegro np tu:
kostka mitsubishi-iso

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2007, 16:08   

privateer87, ja zrobilem takie zdjecie jak ty po czym udalem sie do pierwszego lepszego sklepu car audio. Przejsciowke do miskow sprzed '96 na ISO mieli na miejscu. (po '96 we wszystkich misiach jest inna) Zaplacilem 30zl. Mozna to kupic na allegro ale mi sie nie chcialo czekac na przesylke. :)

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 19:33   

ten link z przejsciowka co wstawil konradr, to jest nie dobra wtyczka bo to jest ta sama, a tu potrzeba gniazdo
1 i 2 sa do radia ta 2 jest raczej zasilanie i chyba tylnie glosniki a 1 to przednie glosniki aale z tego co dobze pamietam to u mnie sa inne wtyczki

w sumie to fakt nie pomyliles czasme kostek bo tam jest ich pelno

sorry Ficu865
Ostatnio zmieniony przez davido19pce 19-09-2007, 22:28, w całości zmieniany 2 razy  

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 20:11   

ja tam nic nie wstawiałem:) Ale najlepiej podejść do sklepu i zapytać sprzedawcę.

Pzdr

METODA
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 12:09   

Jesli dalej masz problem albo nie masz przelotki daj cynk to powiem Ci jakie kolory kabli gdzie ida. Poszukaj jeszcze na forum w download tam chyba byl pinout do radia.
Pozdrawiam

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 16:01   

rowniez moge pomoc u mnie przerobilem instalacje na nowa, bo nie ktore kable byly za cienkie na glosniki

privateer87
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 21:43   

witam!
okazało sie ze te kostki co widac na zdjęciu nie są od radia :) tam były jeszcze nastepne dwie i one są od radia... kupiłem za 15zł taka przejsciówke mitsu=>ISO no a dalej montaz jest banalnie prosty :) bardzo wam dziekuje za pomoc :) gdyby nie wy nie wiedziałbym ze taka przejsiówka wogole istnieje ;P pozdr ;)

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 18:16   

no tak tez mi sie zdawalo ze pomyliles
milego sluchania

mikae
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2007, 00:38   

no tak a ja gupi nożyczki, lutownica i izolacja żeby radyjo podłączyć
całe życie się człowiek uczy

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2007, 10:01   

mikae napisał/a:
no tak a ja gupi nożyczki, lutownica i izolacja żeby radyjo podłączyć
całe życie się człowiek uczy

zrobiłem tak samo ;)

może mi ktoś podać jaki kolor kabla do czego jest. Mam jakos dziwnie podłaczone radio bo przy zmianie przód-tył i prawo lewo nie ma prawie różnicy tak jakby działał lewy przód z prawym tyłem lub prawy przód z lewym tyłem. :rolleyes:

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2007, 14:13   

po skosie hehe

trudno mi jest powiedziec bo u siebie przerobilem cala instalacje od radia do glosnikow

yossarian1983
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2007, 13:56   

tresorex' klik tu masz opis kostek od radia wraz z kolorami przewodów

Odpowiedz do tematu