Snorkel w rozsądnej cenie. |
Autor |
Wiadomość |
waskii87
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 bmw ss
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2016, 22:34 Snorkel w rozsądnej cenie.
|
|
|
Na początku witam wszystkich. Jestem w trakcie odbudowy krótkiego pajero II z 96r. Rama już gotowa, buda u blacharza prawie skończona i chciałbym odrazu zamontować snorkel. Może ktoś polecić jakiś dostępny na naszym rynku w rozsądnej cenie. Chciałbym żeby przepływ powietrza był duży bo będzie w nim siedział silnik M57n z e60. Z góry dzięki za zainteresowanie.
Rozsądna cena tzn. nie safari za 2000,-
Chociaż niech się ktoś pochwali co ma zamontowane, gdzie można to dostać i jak się sprawuje. |
|
|
|
 |
chris junior
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 TD LONG 1997 rok
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2015 Posty: 20 Skąd: Kraków/Bielany k.Oświęcimia
|
Wysłany: 22-03-2016, 12:14
|
|
|
Cześć. Ja w swoim Misku montiwalem coś takiego http://www.janpol4x4.pl/s...rice&order=ASC. Generalnie żadnych zastrzeżeń nie mam aczkolwiek pod maską siedzi u mnie fabryczne 2.8 . Jeśli nie masz kasy na Safari to wydaje mi się że taki snorkel w zupełności wystarczy. Szukaj po prostu snorkli z LLDPE. Ja montując nie odnotowalem żadnego spadku mocy, przyrostu też niestety😀 ale muszę przyznać że bardzo lubię ten dźwięk zasysanego powietrza jak odwrocisz końcówkę i opuścisz szybę boczną☺ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
waskii87
Forumowicz
Auto: Pajero II 3.0 bmw ss
|
Wysłany: 22-03-2016, 19:49
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie. Mam dwa pytania, czy w zestawie było wszystko co jest potrzebne do montażu i czy jest dobrze dopasowany do karoserii? A z tym przepływem powietrza okaże się podczas pierwszych testów, choć za szybko to nie nastąpi |
|
|
|
 |
chris junior
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 TD LONG 1997 rok
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Maj 2015 Posty: 20 Skąd: Kraków/Bielany k.Oświęcimia
|
Wysłany: 22-03-2016, 20:05
|
|
|
Ja miałem wszystko i wszystko pasowało aczkolwiek zanim zabierzesz się do wiercenia sprawdź dokładnie miejsca wiercenia ( ja musiałem zrobić poprawki bo się ryplem:) .powodzenia |
|
|
|
 |
|