Przesunięty przez: tyku 29-04-2016, 11:20 |
[CY3A 1.8] Mam Pytania |
Autor |
Wiadomość |
robertrz
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2016, 14:40 [CY3A 1.8] Mam Pytania
|
|
|
Witam wszystkich. Zakupiłem Lancera 1.8benzyna 140km 2009 r sportback mam pytania bo do tej pory jeździłem niemcami i diesel. Pierwsze pytanie jak włączyć długie światła??? drugie mam radio rockford cos tam czy jak wyjme akumulator to czy potrzebny jest jakiś kod bo nie posiadam takiego. 3-cie Czy u was też tak w samochodach słychać klime nawiew (tak jak by coś delikatnie ocierało o siebie) 4pytanie czy od razu po włorzeniu kluczyka kręcicie czy czekacie na jakiś sygnał bo ja taki posiadam. i czy wam tez tak kreci chwilkie zanim zalapie. tak jak by byl slaby akumulator. Gość powiedział że tak mają te lancery. z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi NOWICJUSZ w lancerkach PS ma ktoś instrukcje w języku polskim??? |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-04-2016, 14:50
|
|
|
Rozdzielaj bo się nie da czytać
1. Długie tą samą manetką jak w Niemcu tylko w drugą stronę...
2. Nie ma kodu na radiu.
3. Generalnie słychać, ale ocierać raczej nic nie powinno.
4. Poczekaj aż przejdzie check i pogaśnie większość kontrolek... ja zawsze miałem tak, przekręcenie kluczyka, zapięcie pasów, odpalanie...
I ja przez prawie 7 lat tylko raz miałem problem z kręceniem |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 28-04-2016, 15:03
|
|
|
robertrz napisał/a: | Pierwsze pytanie jak włączyć długie światła? |
Pobierz sobie instrukcję: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44275
robertrz napisał/a: | drugie mam radio rockford cos tam czy jak wyjme akumulator to czy potrzebny jest jakiś kod bo nie posiadam takiego. | Nie potrzebny jest kod.
robertrz napisał/a: | 3-cie Czy u was też tak w samochodach słychać klime nawiew (tak jak by coś delikatnie ocierało o siebie) | Nic mi o tym nie wiadomo. Głośno załącza się sprężarka.
robertrz napisał/a: | 4pytanie czy od razu po włorzeniu kluczyka kręcicie czy czekacie na jakiś sygnał bo ja taki posiadam. |
Można kręcić od razu, ale ja zawsze czekam parę sekund. Sygnał jest od zapięcia pasów bezpieczeństwa.
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
robertrz napisał/a: | i czy wam tez tak kreci chwilkie zanim zalapie. tak jak by byl slaby akumulator. | Tak, trzeba dłużej kluczyk przytrzymać w pozycji START.
[ Dodano: 28-04-2016, 15:05 ]
gzesiolek, mnie uprzedził. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
robertrz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-04-2016, 18:37
|
|
|
Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź chłopaki. Wow tu u kolegi filmik z youtube fajny szkoda ze u mnie tak nie ma tylko grafika podobna do minercraft |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 28-04-2016, 18:43
|
|
|
robertrz napisał/a: | Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź chłopaki. Wow tu u kolegi filmik z youtube fajny szkoda ze u mnie tak nie ma tylko grafika podobna do minercraft |
Wszystko da się zrobić, tylko z logiem nie w każdym przypadku |
|
 |
robertrz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-04-2016, 10:17
|
|
|
A Też masz Lancera jaki rocznik??? Na razie się wypsztykałem z kasy ale jak znów trochę zaoszczędzę to chciałbym zrobić delikatny tuning optyczny. Tylko ciężko jest dostać takie rzeczy (fakt nie szukałem zbyt dogłębnie) Dopiero mam Lencera od 3 dni. chodzi mi o jakieś fajny wydech i kupić do tego wydechu coś ala dyfuzor czy końcówke pod zderzak żeby to jakoś wyglądało, ale jak zobaczyłem na jakiejś stronie mitsubishi to mnie zatkało kawałek plastiku a cena z kosmosu. Tak jak chłopaki macie jakieś dojścia do tanich rzeczy to proponujcie co i jak i za ile. A i czy da rade w benzynie podnieść moc przez wgranie programu. Nie chce przesadzić i o ile można podnieść moc żeby to było bezpieczne dla silnika i innych podzespołów. |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-04-2016, 11:19
|
|
|
robertrz, W miarę możliwości przeglądnij forum. Wszystko czego szukasz już jest opisane. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
robertrz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-04-2016, 12:33
|
|
|
ok dzięki będę miał więcej czasu to poszukam wszystkiego. A jak nie znajdę czegoś to będę się was pytał (starych weteranów |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 29-04-2016, 15:21
|
|
|
Z mocą to bym nie przesadzal, to tylko wolnossaca benzyna, dozu nie uzyskasz, a sporo wydasz.
Wydech to dedykowany Ulter, cene sobie sam sprawdz. Dyfuzor to szykaj od RallyArta, tanio raczej nie bedzie. Licznik pasuje od ASX, a logo w liczniku zalezy od ETACS, stare nie miały takiej opcji, Tyku ma nowszy ETACS, popraw mnie Tyku jak sie myle |
|
 |
robertrz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-04-2016, 11:02
|
|
|
oki dzieki powoli będę się rozglądał i coś szukał. O a Mam pytanko chciałbym wymienić żarówki w podsufitce przy lusterku na ledy musze ściagnąć caly ten plastik czy tylko te szkiełka jakoś sie podwadza???? no i jak to zrobić żeby nic nie uszkodzić |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

|
|
|