montaz wzmacniacza w carismie hb 98r. help |
Autor |
Wiadomość |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2007, 15:55 montaz wzmacniacza w carismie hb 98r. help
|
|
|
mam juz caly sprzet potrzebny i chcialbym zaczac go montowac.chcialem przeprowadzic kabel zasilajacy + i juz sie zdolowalem jak zobaczylem ile z tym klopotu,powiedzcie jak mam to zrobic pod schowkiem niema zadnego dostepu do miejsca gdzie kable przechodza z komory silnika.
moze wywiercic dziure w innym miejscu,powiedzcie jak to u siebie robliscie,co trzeba rozebrac itp. |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 18:10
|
|
|
jest miejsce, jak staniesz prze autem to po lewej stronie, tam gdzie wchodzi cala wiazka. |
Ostatnio zmieniony przez arturro 06-03-2007, 18:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

|
Wysłany: 06-03-2007, 18:12
|
|
|
wlasnie wiem,tam przechodza inne przewody,ale niema jak przeciagnac kolejnego kabla,bo zaizilowane wszystko,na dodatek z tamtej strony niema jak pociagnac tego kabla.co robic?:( |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 18:29
|
|
|
przecinasz ta gume i przekladasz przez nia kabel, nic trudnego |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

|
Wysłany: 06-03-2007, 18:51
|
|
|
a co trzeba rozbirac od strony samochodu?kable w samochodzie zwno zchodza sie w jeden peczek i zaizolowane sa.
mam jeszcze inne pytanie na liczniku w carismie pokazuje srednie spalanie,jak je wyzerowac,bo obecnie jest na 28l/100km |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 06-03-2007, 19:40
|
|
|
kikan napisał/a: | mam jeszcze inne pytanie na liczniku w carismie pokazuje srednie spalanie,jak je wyzerowac,bo obecnie jest na 28l/100km |
będąc w podglądzie tego średniego spalania naduś i przytrzymaj tak długo aż się skasuje ten dzyndzel na zegarach co służy do przełączania wskazań na wyświetlaczu |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 21:10
|
|
|
kikan napisał/a: | a co trzeba rozbirac od strony samochodu?kable w samochodzie zwno zchodza sie w jeden peczek i zaizolowane sa. |
zostaw te kable w spokoju, rozetnij gume i przeciagnij kabel obok tych seryjnych i juz |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 23:03
|
|
|
Tak jak mowi arturro, po lewej stronie jest takie wejscie. Ale wydaje mi sie ze tam nie ida inne kable, tylko jest gumowa zaslepka, ktora trzeba rozciac. Wtedy kabelek elegancko wyjdzie Ci za schowkiem pasazera. Musze jutro luknac czy tam jakies inne kable ida. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 23:20
|
|
|
dylson napisał/a: | Musze jutro luknac czy tam jakies inne kable ida |
idzie cala wiazka z komory silnika do srodka auta |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

|
Wysłany: 07-03-2007, 08:57
|
|
|
dzieki Panowie.ide zaraz probowac go przepychac,kabelek jest dosc gruby mam nadzieje ze przejdzie.jakby nie wyszlo to sie odezwe
[ Dodano: 07-03-2007, 11:26 ]
jestem zalamany,godzine probuje przepchac ten kabel i nic
rozcialem gume w 2 miejscach,wpycham go z 20cm a w samochodzie nic nie widac.trzeba rozbieraz deske chyba albo cos tam rozkrecac bo niema nawet jak reki wsadzic zeby go siegnac.prosze o pomoc samochod czeka z maska otwarta |
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 15:58
|
|
|
arturro napisał/a: | idzie cala wiazka z komory silnika do srodka auta |
Zgadza sie. Zwracam honor |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 16:01
|
|
|
kikan napisał/a: | jestem zalamany,godzine probuje przepchac ten kabel i nic
rozcialem gume w 2 miejscach,wpycham go z 20cm a w samochodzie nic nie widac.trzeba rozbieraz deske chyba albo cos tam rozkrecac bo niema nawet jak reki wsadzic zeby go siegnac.prosze o pomoc samochod czeka z maska otwarta |
musisz rozebrac wszystko co sie da tj. schowek, wykladzine itd |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

|
Wysłany: 07-03-2007, 18:59
|
|
|
kurde schowek sam nic nieda,bo za nim sa inne urzadzenia.trzeba by deske cala sciagac chyba.a co myslicie o wywierceniu dziury po stronie kierowcy?(chociaz wolalbym tego nie robic) |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 07-03-2007, 19:23
|
|
|
kikan napisał/a: | a co myslicie o wywierceniu dziury po stronie kierowcy?(chociaz wolalbym tego nie robic) |
to juz lepiej wyjdz przewodem z akumulatora w blotnik, dalej bedziesz go mial w reku przy otwartych drzwiach kierowcy i wtedy wejdz nim do srodka przez gume od kabli z drzwi, a dalej progiem do bagaznika czy gdzie go tam chcesz zamontowac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 22:49
|
|
|
kikan napisał/a: | kurde schowek sam nic nieda,bo za nim sa inne urzadzenia.trzeba by deske cala sciagac chyba.a co myslicie o wywierceniu dziury po stronie kierowcy?(chociaz wolalbym tego nie robic) |
wiesz co, jak sobie nie radzisz z tak prosta czynnoscia jak przeciagniecie kabla do kabiny to sobie wogole odpusc bo tylko cos zepsujesz.
troche mnie irytuje odpowiadanie w tym watku wiec napisze ostatni "tip", poloz sie na plecach i zajrzyj od dolu lub zatrudnij kogos kto by stana ze swiatlem w komorze silnika a ty obserwuj w ktorym miejscu przechodzi swiatlo, no i uzyj sztywnego druta do przeciagania kabla. |
|
|
|
 |
|